Galatasaray'dan çok sert yabancı sınırı açıklaması!

Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun gelecek sezondan itibaren uygulamaya koyacağı yabancı sınırlaması hakkında açıklama yaptı.

Galatasaray'dan çok sert yabancı sınırı açıklaması!
Galatasaray'dan çok sert yabancı sınırı açıklaması!
GİRİŞ 09.07.2020 16:47 GÜNCELLEME 09.07.2020 16:54
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Galatasaray, TFF'nin dün açıkladığı yabancı kuralıyla ilgili değişikliğe tepki gösterdi. 

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:

 

 

"Galatasaray Spor Kulübü olarak, her tür platformda ve her kademede sözlü ve resmi yazı ile yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yabancı sınırlaması ile ilgili kararı yürürlüğe koymuştur.

 

 

Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir.

Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

YORUMLAR 53
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane Türk oynatmayanlara az bile bu karar.
    Cevapla
  • Gerçekler acı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya türk futbolunu bitirdiniz yerli oyuncu diye bişey kalmadı Türkiye de ekonomiye en büyük zararı yabancı futbolcu veriyor döviz hep dışarı gidiyor.bizim evlatlarımız neden forma şansı bulamıyor.yabanci yabancı diyosunuz gördük savunduğunuz futbolu ne ligde ne UEFA da ne şampiyonlar Ligi'nde hiç bir yerde başarılı olamadınız.demekki yabancı futbolcu sayısının takımda fazla olmasıyla başarının bir alakası yok.ya biraz elinizi vicdanınıza koyun bizim kendi evlatlarımıza neden şans verilmiyor.alt yapıya neden önem verilmiyor asıl sıkıntı bu.5 veya 6 yabancı futbolcu neyimize yetmiyor.zaten 11 futbolcu oyun oynuyor 2 tane yerli futbolcu yok utanç verici.sınır getirilmesi bence yerinde karar.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gs neyine tepki gösteriyor. Ellerindeki yabancıların halleri ortada. Daha nasıl takımı çöplerle doldururum diye gayret ediyor. Hiçbir Türk takımı Tarık Çamdal, Alper Potuk gibi hatalarını yapmaz zaten yapacak da maddi gücü yok. Daha çok genç yetenek keşfetme, altyapıya yatırım yapma olacak. Bu da takımlarımıza gençleşme anlamında olumlu yansıyacak.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Değeelendirenler şöyle değerlendirsin hangi ülkede böyle bir mevzu var. Futbol Uluslararası dır. Real madride karşı bana bırakın gs yi türkiyeden bir oyuncu söyleyin realee gol atabilecek
    Cevapla
  • Musa oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman FB zor durumda olsa bı sezon öncesi yabancı sınırı FB iyi olunca hemen kaldiriliyo örneğin FB Avrupa'ya gidemeyince yabancı hak kazandı hemen kaldirildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle