Fatih Terim ezeli rakiplerden 21 hocayı yolladı!

Galatasaray'da Fatih Terim'in görev aldığı dönemlerde, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'de 21 kez teknik adam değişikliği yaşandı.

Fatih Terim ezeli rakiplerden 21 hocayı yolladı!
Fatih Terim ezeli rakiplerden 21 hocayı yolladı!
GİRİŞ 03.03.2020 11:13 GÜNCELLEME 03.03.2020 11:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in önderliğinde üst üste alınan 8 galibiyetle şampiyonluk yarışına dahil olurken, Fenerbahçe 5 maçlık galibiyet hasretinin ardından yol ayrımına geldi ve teknik direktör Ersun Yanal istifasını verdi. Sezon başında Beşiktaş ile yarışa başlayan Abdullah Avcı da, sezonun 18. haftası sonunda beklenen sonuçların alınamamasının ardından veda etti.

Galatasaray'da 4. dönemini geçiren ve bu sezona kadar 10 sezonun 8'inde takımı şampiyonluğa taşıyan Fatih Terim, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de birçok meslektaşının ayrılığını gördü.

Fatih Terim'in 11 sezonluk Galatasaray macerasında, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de 21 kez teknik adam değişimi gerçekleşti.

UEFA'YA GİDEN YOLDA 11 FARKLI HOCA

Galatasaray'da tarihi UEFA Kupası zaferinin geldiği 96-2000 döneminde Fenerbahçe 7 farklı teknik adamla çalışırken, sarı-kırmızılıların dominasyonunu kıramadı. Yine aynı şekilde Beşiktaş ise 4 farklı hoca tercihine rağmen Fatih Terim'in Galatasaray'ını geçmeye başaramadı.

TERİM'İ YOLCULAYAN İKİ HOCA: LUCE VE DAUM

Galatasaray'a 2002'de geri dönen Fatih Terim'in kariyerinin en başarısız 2 sezonluk deneyimini yaşadığı dönemde, Beşiktaş Mircea Lucescu önderliğinde 100. yılında şampiyonluğa ulaştı ve Fatih Terim, 2003-04 sezonunda, ligin sonunda 8 hafta kala ayrıldı. Fenerbahçe o sezonu Daum önderliğinde şampiyon tamamlarken, Fatih Terim'in 3 yarıştığı 3 büyük takımdaki mevkidaşları arasında, deneyimli hocadan önce ayrılmayan iki hoca, Lucescu ve Daum oldu.

AYKUT KOCAMAN 2 KEZ AYRILDI

Fatih Terim ile yarışan teknik adamlar arasında 2 kez takımından ayrılan tek teknik adam ise, Aykut Kocaman oldu. Fenerbahçe'de uzun süre görev yapan isimlerden Kocaman, 2012-13 ve 2017-18 sezonu sonunda Terim görevdeyken kulübünden ayrıldı.

BU SEZON AVCI VE YANAL

Galatasaray'da üst üst 2 sezon şampiyonluk kazanan Fatih Terim'in veda eden son rakipleri ise, Abdullah Avcı ve Ersun Yanal oldu. Beşiktaş'ta ve Fenerbahçe'de yeni bir yapılanma ümidi ile takımın başına geçen iki hoca da, sezonu tamamlayamadan veda etmiş oldu.

TERİM DÖNEMİNDE BEŞİKTAŞ'TA VEDALAR

RASİM KARA
JOHN BENJAMIN TOSCHAK
HANS-PETER BRIEGEL
KARL-HEINZ FELDKAMP
MIRCEA LUCESCU
CARLOS CARVALHAL
SAMET AYBABA
ŞENOL GÜNEŞ
ABDULLAH AVCI

TERİM DÖNEMİNDE FENERBAHÇE'DE VEDALAR

LAZARONI
VESELINOVIC
OTTO BARIC
FATİH TERİM
JOACHİM LÖW
RIDVAN DİLMEN
ZDENAK ZEMAN
TURHAN SOFUOĞLU
WERNER LORANT
OĞUZ ÇETİN
CHRISTOPH DAUM
AYKUT KOCAMAN
PHILLIP COCU
ERWIN KOEMAN
ERSUN YANAL

 

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 13
  • Çelimli Çalım 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terim hangi ara Fenerbahçe'yi çalıştırdı? Fenerbahçe'yi çalıştıran hocalar içinde görünce sormak istedim.
    Cevapla
  • dadas25 4 yıl önce Şikayet Et
    orayi cekme burayi cek diyen adama sizde guzel yalakalik yapiyorsunuz..kendi gidislerinide soyleyin..kimse kimseyi gonderemez klup gonderir ki o saydiklarinizi hep kluo gondermisdir yavas yalayin bazilari hiziniza yetisemiyor...
    Cevapla
  • Çankırılı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar hakem federasyon destegi olmasa kendisi ilk devre gidecekti Fenerbahçeye operasyon çektiler ersun hocayi yediler kendi hatasi olsa da en cok hakemler yakti
    Cevapla
  • ÜNAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Çankırılı federasyon başkanı bile fenerli sen ne konuşuyon ne yiyon ne iciyon
    Cevapla
  • aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu fatih terimi hocalıktan men etmeleri gerekir. hakemlere küfür ediyor. rakip takım hocalarına küfür ediyor. oyunculara küfür ediyor.seyircileri el kol hareketleri külhanbeyi gibi eski tarihten kalma berduş.karaktersiz kişi
    Cevapla
  • Şkm 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen hocayı tanımıyorsun maalesef. İftira büyük günah biraderim.
    Cevapla
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    İyide bu arada terim kaç kere gitti geldi onuda yazsanıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle