Dünya basını bu faulü konuşuyor!

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın U17 takımları arasında oynanan derbide, Fenerbahçeli genç futbolcunun yaptığı faul tepki toplamıştı. Dünya basını bu faulü konuştu.

GİRİŞ 06.11.2017 11:34 GÜNCELLEME 06.11.2017 11:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ELİT U17 Ligi’nde dün Fenerbahçe- Galatasaray derbisi heyecanı yaşanırken bir pozisyon tüm maçın önüne geçti.

Sarı-Lacivertliler’den Gürkan Başkan isimli futbolcunun, 29. dakikada rakibi Mustafa Fettahoğlu’na gaddarca çok sert bir müdahalede bulunması bir anda ortamı gererken hakem Onur Mert’in bu pozisyonda sarı kartını çıkarması şaşkınlık yarattı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar da bu duruma büyük sosyal medyada büyük tepki gösterirken asıl mesleği gemi mühendisliği olan hakem Onur Mert’in Twitter hesabından geçmişte Fenerbahçe lehine ve G.Saray aleyhine yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Karşılaşmayı Mustafa Kapı’nın 16 ve 27’de attığı gollerle Cimbom 2-0 kazandı.

Dünya basını bu faulü konuştu

Fenerbahçeli Gürkan Başkan’ın gaddarca faulüne yabancı basın da kayıtsız kalmadı. İspanya’dan Marca, İngiltere’den The Sun ve Daily Mail gibi ünlü yayın organları yaşanan skandalı haberleştirdi. The Sun’ın internet sitesi haberinde “F.Bahçeli genç oyuncunun G.Saraylı rakibine yaptığı korkunç müdahale sadece sarı kartla cezalandırıldı” ifadelerine yer verdi. 

 

 

OLAY HAKEMDEN AÇIKLAMA! 'ÖZÜR DİLERİM'

Verdiği karar nedeniyle tepki çeken hakem Onur Mert sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak özür diledi.

Maç videosunu izledikten sonra kararının yanlış olduğunu ve çok üzüldüğünü ifade eden Mert, hatası nedeniyle tüm spor camiasından özür diledi.

Galatasaray'la ilgili daha önce atmış olduğu hakaret içerikli paylaşımlar için de açıklama yapan Mert, her hakem gibi bir zamanlar taraftar olduğunu ve geçmişine sünger çektiğini ifade etti.

İşte hakem Onur Mert'in açıklaması:

Bugün yaşadığım üzücü olaya istinaden bu yazımı paylaşıyorum.

1. Öncelikle bugünkü U17 Fenerbahçe - Galatasaray müsabakasındaki göstermiş olduğum sarı kartın yanlış olduğunu maç sonrası videoyu izleyince gördüm ve çok üzüldüm.

2. Bir zamanlar ben de dünyadaki her hakem gibi bir takımın tarafatarıydım. Bu zamanlarda yanlış da olsa hakemlere ve diğer takımlara kötü gözle bakıyordum. Bundan dolayı bir taraftar psikolojisiyle düşüncesizce yazdığım yanlış yazılar olmuştu.

3. Ancak çok değerli hakem camiasına girince ne kadar da yanlış şeyler düşündüğümün farkına vardım ve çok üzülüp geçmişime bir sünger çektim. Kendime tarafsız bir sayfa açtım.

4. Bu camiaya girdikten sonra gerek Cüneyt Çakır, gerekse Fırat Aydınus hocalarımın ne kadar değerli, saygıdeğer, dürüst ve mükemmel birer insan olduklarını görünce onların yolundan ilerlemeye karar verdim.

5. Bu yaşanan olaylardan dolayı ilk olarak sevgili hocalarından, hakem camiasından ve verdiğim yanlış karardan dolayı tüm spor camiasından özür dilerim.

YORUMLAR 47
  • Nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam topu almaya değil sakatlamaya gidiyor. Hakem de cezayı yapan futbolcunun da futbolla ilişiği kesilmeli.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    uzun zamandır böyle komedi görmedim hakem kasap topçu kasap federasyon yorumsuz.
    Cevapla
  • abbas 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kasap futbolu bıraksın bu beyinle futbola zarar verir hakeme de yazıklar olsun teşvik gibi karar verdi federasyon da sakın işlem yapmasın koruyup desteklesin....
    Cevapla
  • özkan 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsuun sana
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı kart görmesi için ayağının kırılmasımı gerekirdi.hakem kılıklı adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle