Hamza Hamzaoğlu şaşırttı! "Beraberlik..."

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

GİRİŞ 29.09.2015 15:37 GÜNCELLEME 29.09.2015 16:18

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda deplasmanda Kazakistan ekibi Astana ile yarın akşam karşı karşıya gelecek. Bu mücadele öncesinde Sarı Kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Yasin Öztekin basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Basın toplantısında ilk sözü Yasin Öztekin aldı. Genç futbolcu şu açıklamalarda bulundu: 

"Tabii ki ilk defa böyle bir suni çimde oynuyoruz. Kolay geçmeyecek bu maç. Saha çok sert. Kramponlarımızı ona göre ayarlayacağız. Dün gelmemiz bizim için bir avantaj oldu. Dün antrenman yaptık. Bugün de bir antrenman yaparak daha hazır olacağız."

"Benim için çok büyük bir fark yok suni çim ile normal çim arasında. Daha önce de oynamıştım. Hocam nerede görev verirse orada oynarım."

"Sezona iyi başlamadık. Atletico Madrid maçında bu görüldü. Son iki maçı da kazandığımız için yarın da iyi bir maç oynamak istiyoruz."

"Son maçlarına baktığımızda takım oyununu iyi oynayan bir takım Astana. Hiçbir maç kolay geçmiyor Şampiyonlar Ligi'nde. Yarın iyi bir oyun oynayarak 3 puanı almak istiyoruz."

"Bireysel oyuncuları fazla takip etmedim. Takım oyunu olarak takip ettim. Biz takım oyununa bakıyoruz. Bireysel olarak bakmıyoruz."

Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları:

"Sakat oyuncuların tekrar takıma dönmeleri önemli. 3 kulvarda yarışacağımız için oyunculara ihtiyacımız var."

"Yarın 3 puan bizim için önemli. Ama Astana takımı küçümsenecek bir takım değil. Galibiyetin kolay olmayacağını da biliyoruz. Yarın inşallah kazanırız. Beraberlik ikinci düşüncemiz." 

"Oyuncular her maça aynı şekilde çıkamayabilir. Yarın unutulmaması gereken bir şey var Şampiyonlar Ligi maçına çıkacağız. Oyuncularımın bunun bilinci olduğunu düşünüyorum. İyi bir takıma karşı, küçümsenmemesi gereken bir takıma karşı oynayacağız." 

"Şu anda oldukça iyi bir durumdayız. Kolay bir süreçten geçmedik. Etkilenmemiz de çok doğal. Kulübümüz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu işi en iyi bilenlerin ve yakınımızdakilerin eleştirileri bize dokunuyor. Bizi eleştirenlere en doğru cevabı vermek işimiz. İnşallah da bunu gerçekleştireceğiz."

"Astana takımının 6 oyuncusu Kazakistan Milli Takımı'nda oynuyor. Yarın da kolay bir maç olacağını zannetmiyoruz. Saha şartları. Zaman zaman geniş duracağız, zaman zaman daraltacağız. Söylediğim gibi oyunun kontrolünü elimizde tutmak birinci hedefimiz. Ama Astana'nın da kolay bir takım olmadığının bilincindeyiz."

"Sahasında etkili bir takım Astana. İlk maçları iki takımın da kaybettiğini düşünürsek yarınki maç iki takım için de önemli. Bizim kazanacak gücümüz de var. Galatasaray bunu her zaman başarmıştır. İnşallah yarın Galatasaray'a yakışan bir şekilde mücadel edeceğiz."

"Astana'nın bu düzeye gelmesi bizi şaşırtmadı. Benfica ile bizi otoriteler ikinci yarışı içerisinde görüyor ama Atletico Madrid'i herkes birinci ilan etmiş gibi. Daha 5 maçımız var. Daha yarışın başı. Birinci değişebilir. Astana da olabilir. Herkes olabilir."

"Çok belirgin bir sürpriz beklemek gerekmez. Alıştığımız bir şekilde sahaya çıkacağız. Ama maça daha var. Değişiklik olabilir."

"İklim şartları hava şartları Türkiye'ye göre farklı ama olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum. Aksine olumlu da etkileyebilir. Türk derbisi diyebilir miyiz, bilmiyorum yarınki maçın kalitesine göre bakacağız."

"Umut Burak'ın yerini doldurabilir"

Hamza Hamzaoğu, basın toplantısının ardından yayıncı kuruluşa da açıklamalar yaptı. Genç teknik adam, "İlk maçımızı kaybettik. Bu maç çok daha önemli. Bizi farklı hedeflere doğru götürebilir bu maç. İnşallah yarın her şey bizim lehimize gelişir. Hazır bir takımız. Son antrenmanı yapacağız. Yarın en iyi şekilde sahada olacağız. Galatasaray'ın başarısı için ter döken oyuncularımız olacak. Kim olursa olsun sahada elinden gelenin en iyisini yapıp bu maçı kazanacağız. Umut'la sürekli konuşuyoruz. Umut bana göre, insanlara her ne kadar yeterli görünmese de takım içinde çok önemli bir oyuncu. Burak bizim için önemli bir eksiklik ama Umut'un Burak'ın yerini doldurabileceğini düşünüyorum." dedi.