Dilmen'den TFF'ye: Bu 105'i kaldırın

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, 105'inci maddenin kaldırılması konusunda TFF'ye çağrı yaptı.

GİRİŞ 09.02.2013 23:01 GÜNCELLEME 10.02.2013 18:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan % 100 Futbol'da TFF'ye çağrıda bulundu. Dünyada bunun bir örneği olmadığını belirten Dilmen, cezayı ertelemeyi içeren 105'inci maddenin kaldırılması konusunda Demirören yönetimine seslendi.

Bir futbol adamı olarak TFF'yi göreve davet ederek sözlerine başlayan Dilmen, ''Sayın Yıldırım Demirören ve yönetimi, Bu 105'i bir kaldırın Allah aşkına. Var mı dünyada bir örneiği bilmiyorum. Futbolcuları resmen suça teşvik ediyorsunuz'' dedi.

MADDE 105'TE NE DİYOR;

YAPTIRIMIN ERTELENMESİ
1- Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:
a) uyarı,
b) kınama,
c) hak mahrumiyeti.
2- Yaptırımın uygulanması en az bir yıl en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde yaptırımın ertelenmesi mümkündür.
3- Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    hasan yücel. boş konuş sen,sayayım sana bu maddenin neden çıktığını gör, yararlananlar vede ilk yararlananlar oluyor bunlar dikkat, şekip mosturoğlu, serdar kulbilge, bülent uygun, ibrahim akın ve daha bir çok isim, bu isimler size bişeyler hatırlattımı??? hatırlatayım tfff den şike dolayısıyla ceza alan isimler bunlar ve cezaları ertelenen arkadaşlar, şimdi bir daha bak bakalım bu maddde niçin çıkmış. rıdvan derki, tamam bizden olanlar faydalandı bu maddeden,başkası faydalanmasın kaldırın bunu der,haa bize yine lazım olursa 105 olmazda 1005 olur bir madde uydurruz diyor.
    Cevapla
  • hasan yücel 11 yıl önce Şikayet Et
    rastgele konuşmayın. bu maddeden cezası ertelenen iki futbol insanı fatih terim ve lua lua dır boş konuşuyorsunuz. başkan yönetici vs.onlar işin hikaye kısmıdır.
    Cevapla
  • Akif terim 11 yıl önce Şikayet Et
    dogru söylüyor!!. fenerbahce yararlandı işte tamam artık diyor...bak fatih terim falan da gecen sezon fenerbahce macında kullandı bu ceza erteletme olayını bize yaramadı diyor...bizim bu yasayla işimiz bitti baska kimse kullanmasın diyor(aslında yanlıs oldugunu oda biliyor ama atilla koc kardesimizin dedigi gibi o zaman hiç sesi cıkmamıstı)
    Cevapla
  • Teamo 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıyorum : bizden futbol anlamında başarı çıkmaz. neden ?. futbolu işten anlayan karakterli insanlar değil mafyalar para babaları siyasetciler yönetiyor... bizde futbol yok futbol adı altında ticarethane'ler bu yüzden futbol anlamında bir başarı sadece ''iman'' gücüne dayalı 10-20 yılda bir ucundan görünüp kayboluyor. sistematik bir futbol felsefemiz olsaydı 2000de uefayı alan takım sonra duman olmazdı.... 2002 de 3. olan bir milli takım bugun ''yok'' hükmünde olmazdı... başarılarımız anlık kalıcı değil devamı yok sürekliliği yok... futbolun ergenekonu çökmedikçede olmayacak..... ispanya almanya fransa ne kadar başarısızda olsa ardından mücadelesi devam edıyor çünkü futllarında %90 anlayan adamalr %10 mafyalar yönetim almış.. onlardada şike oluyor ancak bizdekine oranla bu çok küçük...
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kanun çıkarken. fenerikurtarmak için çıkarken sesin çıkmıyordu, şimdi ne oldubaşkalarının işinede yarar olunca 105 kalksınmı oldu, ikiyüzlülüğün bu kadarınada pes yanisi
    Cevapla