Aykut Kocaman'a ünlü hocadan destek

Alex'in basın toplantısında ileri sürdüğü "Aykut Kocaman Türkiye'de antrenmanlar gelişim için değildir" sözlerine ünlü hocadan destek geldi.

Aykut Kocaman'a ünlü hocadan destek
Aykut Kocaman'a ünlü hocadan destek
GİRİŞ 10.10.2012 09:23 GÜNCELLEME 10.10.2012 09:40

Teknik Direktör Ziya Doğan, TRT Haber'de yayınlanan Spor Kritik programına özel açıklamalar yaptı.

Ziya Doğan, futbolcuların gelişiminin altyapılarda başladığını, tüm gelişmiş futbol ülkelerinde altyapılara büyük önem verildiğini ve başarının verilen önem doğrultusunda geldiğini anlattı.

ZİYA DOĞAN'DAN AYKUT KOCAMAN'A DESTEK

Ülkemizde son dönemde altyapıların geliştiğini kaydeden Ziya Doğan, Alex'in basın toplantısında ileri sürdüğü "Aykut Kocaman Türkiye'de antrenmanlar gelişim için değildir" sözlerine de bir anlamda destek verdi. Doğan, "Son zamanlarda bunu sağladık. Altyapı hocaları futbolcuları hazırlıyor ve A takımlara teknik ve taktik açıdan hazır hale geliyor. Teknik Direktörler de çalışmalarını buna göre sürdürebiliyor." dedi.

Ziya Doğan şöyle konuştu:
"Tabi her futbolcunun gelişim seviyesi aynı olmayabiliyor. Teknik Direktörler yarışmacı takımların çalıştırıcılarıdır. Ancak bazen teknik adamlar bazı futbolcular için eğitici rolünü de üstlenmek zorunda kalıyorlar."

METİN DİYADİN'E ÜZÜLDÜM

Teknik Direktör Ziya Doğan, güncel gelişmeler hakkında görüşlerini de aktardı.

Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan Batuhan Karadeniz'in profesyonel bir futbolcu olarak fizik durumunu koruma zorunluluğu bulunduğunun altını çizen Doğan, Kasımpaşa ile yollarını ayıran Metin Diyadin'in durumuna da üzüldüğünü ifade etti.

KEŞKE HER GELEN LUCESCU GİBİ OLSA

Ziya Doğan şunları söyledi:
"Şota, Kayserispor'da başarılı olamadı ama Metin Diyadin'in yerini aldı. Maalesef yerli hocaların kıymeti yok. Yabancı çalıştırıcıya karşı değilim. Keşke her gelen Lucescu gibi olsa."

Doğan, şu anda bir takım çalıştırmadığını, PTT 1. Lig takımlarından gelen teklifleri de değerlendirmediğini sözlerine ekledi.

 

KAYNAK: TRT HABER