Yıldız isim 31 yaşında futbolu bıraktı

Beşiktaş'taki performansıyla akıllara gelen Oğuzhan Özyakup 31 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

GİRİŞ 26.08.2024 17:59 GÜNCELLEME 26.08.2024 19:46
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı'nın ve Beşiktaş'ın eski futbolcusu Oğuzhan Özyakup, 31 yaşında profesyonel futbol kariyerini sonlandırdı.

Kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla futbolu bıraktığını duyuran Özyakup, kariyerinde unutamayacağı anlar yaşadığını belirterek "Çok şanslıyım ki, hep hedefi ve hayalleri olan takımlarda oynama şansı yakaladım. Şampiyonluklar ve kupalar kadar özel, hiçbir zaman unutamayacağım maçlar oynadım. Geriye bakıp düşündüğümde çoğu futbolcuya nasip olmayacak anlara ve anılara sahibim. Ancak son 2 sezonda zor ve heyecanlı maçlar oynasam da artık oynadığım futbol tarzından mutlu olmadığımı ve istediğim noktanın uzağında olduğumu fark ettim. Son birkaç aydır da bu kararı almak için çok düşündüm." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'den yaz transfer döneminde kendisine teklifte bulunan kulüplere de teşekkür eden Oğuzhan Özyakup, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ben kendimi her zaman Beşiktaşlı Oğuzhan olarak hissettiğim ve her zaman da öyle anılmak istediğim için başka bir kulüpte oynamam mümkün değildi. Birkaç aydır futbol kariyerim açısından bu kararı almak için çok düşündüm ve benim için kolay olmadı. Ancak futbola verdiğim sonsuz sevgi ve değere karşılık yeterli hedefler olmadığı için profesyonel futbol kariyerimi sonlandırma kararı aldım. Kariyerimde emeği olan herkese teşekkür ederim."

Oğuzhan Özyakup, 2012 yılında transfer olduğu Beşiktaş'tan 2022 yılında ayrılarak Hollanda'nın Fortuna Sittard ekibine gitmişti. Siyah-beyazlı ekiple 3 Süper Lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 de Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Özyakup, A Milli Futbol Takımı'nın formasını da 43 kez giymişti.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    zaten boş adamdı iyi olmuş
    Cevapla
  • Hannover 96 2 hafta önce Şikayet Et
    İyi bir oyuncu 3/4 yılda ömrü boyunca yetecek para kazanır ; geri kalan zamanda zevkine futbol oynar / Yakup'ta futbol zevki yokmuş demek
    Cevapla
  • Televole 2 hafta önce Şikayet Et
    Melisa Aslı Pamuk tan sonra kendine gelemedi. İkinci Arda Turan vakası
    Cevapla
  • Hakan 2 hafta önce Şikayet Et
    Sevmeyebilirsiniz, oyununu begenmeyebilirsiniz ama o cogu insan icin olan imkansiz olan yerlere gelmis. Bir Galatasarayli olarak kararina saygi duymak gerek. Bir genc furbolcu icin bu tarz kararlar cok zor kararlardir
    Cevapla
  • Bjk 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizde böyle otuz yaşına kadar pismesi için takım takım dolastirilar otuzuna geldimi futbolu birakirlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle