Bakan Osman Aşkın Bak gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği programda gençlerle bir araya geldi. Renkli anların yaşandığı etkinliğe eski milli futbolcular Semih Şentürk ile Ümit Karan da katıldı.

Bakan Osman Aşkın Bak gençlerle buluştu
Bakan Osman Aşkın Bak gençlerle buluştu
GİRİŞ 06.03.2024 22:21 GÜNCELLEME 06.03.2024 22:21

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Spor Söyleşisi” etkinliğine katıldı.

İlçedeki gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda; eski milli futbolcular Semih Şentürk ile Ümit Karan da yerini aldı. Söyleşinin ardından Bakan Aşkın Bak salonda bulunan vatandaşların sorularını yanıtlandı. Ardından milli sporcular da futbolculuk anılarından bugün spor dünyasının durumuna kadar birçok konuya değindi. Şentürk ve Karan gençlere tavsiyelerde de bulundu.



“Son 22 yılda binlerce tesis yaptık”

700 üstünde olimpik ve yarı olimpik havuzlar yapıldığını belirten Bakan Bak, “Son 22 yılda binlerce tesis yaptık. 36 tane UEFA standartlarında stadyum yaptık. Yenileri ilave edilecek. 700 üstünde olimpik ve yarı olimpik havuzlar yaptık. Bununla birlikte 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik. Bunları yaparken de belediyelerimizle ortak tesisler yapıyoruz. Bunun örneği de Abdullah Başkan. Abdullah Başkan gençlerle çok iyi diyalog kuruyor. Genç başkan, gençlerle beraber müthiş işler yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı özellikle şu gençlerin istedikleri tesisleri belediyelerle beraber veya kendiniz, onlar istesin siz yapacaksınız. Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi çok kıymetli bizleri çok iyi anlıyor. Türkiye 2032 Avrupa Futbol Şampiyonuna İtalya ile birlikte Türkiye organize edecek. Bunun başarısında ne var modern statlar var” şeklinde konuştu.



“Bağcılarımız potansiyeli çok yüksek bir ilçe”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise, “Bağcılarımız potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Kuruluşundan bu yana belediyemizin kendi oluşturmuş olduğu çok tesis var. Aynı zaman da Gençlik ve Spor Bakanlığımız çok büyük destekleriyle spor alanlarımızın sayıları oldukça artırdık. Yeni tesisler yapmamıza aynı zamanda var olan tesislerimizin de günümüz ihtiyaçlarına uygun şekle getirilmesine ve modernize edilmesi adına bize çok büyük desteklerinden ötürü tüm genç kardeşlerimizin adına yürekten teşekkür ediyorum. Tesislerimizin var olması bizim için avantaj iyi bir kadromuz var. Aslında iyi bir idarecinin iyi bir ekip kurmak bu ekiple işi yürütmek” dedi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.