Mavi kart uygulaması için FIFA'dan resmi açıklama

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) mavi kart önerisinden haberinin olmadığını ve bu kurala karşı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 02.03.2024 11:19 GÜNCELLEME 02.03.2024 11:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

IFAB'ın hakemlere itiraz veye aldatmaya yönelik hareketlerde kullanılması için önerdiği mavi kart uygulamasını FIFA Başkanı Gianni Infantino desteklemediğini belirtti.

İskoçya'daki IFAB toplantısı öncesinde verdiği demeçte Infantino, "Elit düzeyde mavi kart kullanılmayacak. Bu bizim için gündemde olmayan bir konu. FIFA, mavi karta tamamen karşı. FIFA başkanı olarak bu durumdan haberim yoktu." dedi.

Infantino konuya ilişkin ayrıca, "FIFA'nın IFAB'da söz hakkının olduğunu düşünüyorum. Mavi karta bir karşılık istiyorsanız bu kırmızı karttır. Fikirlere ve önerilere her zaman açığız ancak oyunun kendisini korumamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

MAVİ KART UYGULAMASI NEDİR?

Futbolda 1970 Dünya Kupası'nda ilk kez kullanılan sarı ve kırmızı kartın ardından yeni bir kartın kullanılması geçtiğimiz ay gündeme geldi.

IFAB'ın mavi kartı hakemleri aldatmaya yönelik hareketlerde veya hakeme itirazda kullanmayı önerdiği, mavi kart gören oyuncunun 10 dakika oyunun dışında kalacağı ifade edildi.

Oyuncuların iki kez mavi kart görmesi ya da bir mavi ve bir sarı kart görmesi halinde oyundan dışında kalacağı kaydedildi.

IFAB'ın bu uygulamayı şu anda en üst düzey liglerde uygulamayı düşünmediği ancak yaz aylarında bazı liglerde bu denemenin yapılabileceği kaydedildi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Aslan 1 ay önce Şikayet Et
    Bahiscilerin isleri bunlar
    Cevapla
  • Muammer 1 ay önce Şikayet Et
    Hakemi aldatmaya yönelik harekete zaten sarı kart var ama gösteren yok mavi kartı hangi hakem gösterecek uygulamadıktan sonra mavi gelse ne olur yeşil gelse ne olur Türkiyede federasyon mhk hakemler ve var yabancı olmadığı sürece düzelmez
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    daha sadeleltirip güzelleştirmek varken daha karmaşık hale getirmek akıl karı değil. kesinlikle gelmemeli.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    düşünsene futbolcu koşmuş, terlemiş, mavi kart görüp kenara gelmiş 10 dakika bekliyor. sonra hafi gir oyna diyorsun. o futbolcudan ne verim alabilirsin kı.
    Cevapla
  • zarzor 1 ay önce Şikayet Et
    fener kırmızı kart yakışır. hep aldatmaca saha içi ve dışında
    Cevapla