Mehmet Büyükekşi resmen açıkladı! MHK'de yeni dönem

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlediği basın toplantısında ''MHK'de yeni bir yapılanma dönemini başlatıyoruz. Kulüplerin, karar verme mekanizmalarına dahil olmalarını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 07.11.2023 13:13 GÜNCELLEME 07.11.2023 15:11
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısında konuştu.

Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Büyükekşi, "TFF'nin kuruluşunun 100. yılının bizim için büyük önemi var. Şeffaf, adil yönetim anlayışımız var. Kronikleşmiş problemlerin üstesinden gelebilmek adına yoğun mesai içerisindeyiz. Lakin son zamanlarda, ortak problemlerimize olması gereken eleştirilerin üslubu artıp, odağı ve dozu değişince; ve de bu eleştirilerin odağı TFF olunca ilk günden bu yana söylediğimiz şeffaf bir anlayış adına, bundan sonra her 15 günde bir sizinle buluşacağız." dedi.



"Devrim niteliğinde bir adım atacağız"


Hakem atamaları konusunda dikkat çeken açıklamalar yapan TFF Başkanı, "Stratejik bir plan konusunda, devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa'da başta Almanya'da olmak üzere uygulaması olan, kulüplerimizin de sürecin parçası olduğu, MHK'de yeni bir yapılanma süreci başlatıyoruz. Kulüplerimizle iş birliği içerisinde olarak, onların karar verme mekanizmasına dahil olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.



"Tüm soruların cevaplarını iki gün sonra açıklayacağız"


Son zamanlarda hemen hemen her kulübün performanslarından yakındığı hakemlerin performansını hassasiyet ve titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Büyükekşi, "Devre arasında MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken, tüm bu performansları dikkate alacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu ailenin tüm fertleri olarak, güçlerimizi birleştirmeliyiz. Dedikodularla değil, kanıtlara göre konuşmalıyız. Tüm soruların cevaplarını, iki gün sonra yazılı olarak açıklayacağız." şeklinde konuştu.



"Türk futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarılar getirmek için ant içtik"

​​​​​
Türkiye'nin 2008’den bu yana uğraştığı Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği hakkını EURO 2032 ile kazandığını belirten Başkan Büyükekşi, şöyle konuştu:

"EURO 2032’yi İtalya ile ortaklaşa düzenleme yetkisini aldık. Tarihimizde ilk kez dünyanın, en büyük spor organizasyonlarından Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Bunu Cumhuriyet'imizin 100. yılında gerçekleştirmek bizim için ayrı gurur kaynağı oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemeye her anlamda hazır durumdayız. Eşsiz doğamız, köklü ve zengin tarihimiz ve halkımızın futbola olan sevgi ve ilgisiyle bu şampiyonayı başarıyla gerçekleştireceğiz. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacak. 2026’ya kadar ev sahibi ülkelerde aday şehirler kesinleştirilecek. Eleme grubu ve final turnuvası kuralarının nerede düzenleneceği belirlenecek. Açılış ve final maçlarının nerede oynanacağı karara bağlanacak. İki ülke federasyonları olarak yapacağımız toplantıların ardından maçların ülkelerimizde oynanacağı 5'er şehri belirleyeceğiz. İki ülkeden toplam 20 aday stadın 10 tanesi, UEFA tarafından 2026 Ekim'e kadar açıklanacak. 2032 Avrupa Şampiyonası için geçtiğimiz hafta aldığımız kararla ilgili 5 bakanlığımızla birlikte ortak bir koordinasyon kurulu oluşturuyoruz."

Türk futbolu için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Mehmet Büyükekşi, "Türk futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarılar getirmek için ant içtik. Karşımıza çıkan sorunları aşmaya, çözülemez denilen konuları tek tek çözmeye kararlıyız. Futbolumuzun marka değerini artırmak için tüm çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • rıfkı efendi 5 ay önce Şikayet Et
    block çıkmışmıydı bunda.. hele google ye bi yazın
    Cevapla
  • Karakartal 5 ay önce Şikayet Et
    Defol git.Gs yi desteklemekten başka bir şey yaptigin yok.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    yani 2 büyüğe etkinlik alanı açıyoruz diyor. diğerleri gazoz ya...
    Cevapla
  • Dimyat 5 ay önce Şikayet Et
    Futbolun katili mehmet büyükekşi. İstifa et ve git galatasrayına hizmet et. Türk futbolundan elini çek.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    şimdiye kadar yaptıklarınız ne olacak feneri sindirdikten sonra mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle