FIFA'nın yeni hamlesi Suudi Arabistan'ın önünü açacak

FIFA, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülkeler için koştuğu şartlarda değişikliklere gitti. Stadyum gerekliliklerinde yapılan yeni düzenleme ile Suudi Arabistan'ın 2034 adaylığı için önü açıldı.

FIFA'nın yeni hamlesi Suudi Arabistan'ın önünü açacak
FIFA'nın yeni hamlesi Suudi Arabistan'ın önünü açacak
GİRİŞ 10.10.2023 19:33 GÜNCELLEME 10.10.2023 19:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

FIFA kısa süre önce 2030 Dünya Kupası'nı düzenleyecek ev sahibi ülkeleri açıklamıştı.

Bu kararla birlikte 2034 Dünya Kupası için ev sahipliğine aday olmak isteyen Suudi Arabistan'ı sevindirecek bir gelişme yaşandı.

2030 Dünya Kupası'nda İspanya, Portekiz ve Fas ortaklığının olması üzerine FIFA, 2034'deki turnuva için yönünü Asya ve Okyanusya ülkelerine çevirecek. Suudi Arabistan'ın 2034'e aday olma niyetinin bulunduğunu açıklamasının ardından FIFA'nın son kararıyla birlikte Arap ülkesinin önü biraz daha açılmış olabilir.

FIFA YENİ KARAR ALDI

Daha önceki Dünya Kupası organizasyonlarında FIFA, ev sahibi ülkenin en az 7 tane stadyumunun kendi standartlarını karşılamasını şart koşuyordu. FIFA yeni aldığı kararla birlikte bu sayıyı 4'e indirdi. Bu sayı aynı zamanda Suudi Arabistan'da da an itibariyle standartlara uyan stadyum sayısını karşılıyor.

TEK RAKİBİ VAR

Son adaylık açıklama tarihinin 31 Ekim olduğu turnuva için Suudi Arabistan'a potansiyel rakip olarak bir tek Avustralya görülüyor. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir1 6 ay önce Şikayet Et
    Parayi basar alir. Avustralya avcunu yalar.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 6 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. suudun işi müslüman alemiyle ilgilenmek olmalı. suud ve futbol. yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 6 ay önce Şikayet Et
    Suud ailesi İngiliz desteği ile kuruldu maalesef ihanet ettiler ümmete
    Cevapla