UEFA Süper Kupa'nın sahibi Manchester City

Manchester City, Sevilla'yı normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılarda 5-4 mağlup ederek UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

GİRİŞ 17.08.2023 00:08 GÜNCELLEME 17.08.2023 09:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

UEFA Süper Kupa finalinde UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla karşı karşıya geldi.

Yunanistan'ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 90 dakikası En Nesyri ve Palmer'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sona erdi. 

Bu sonucun ardından kazananı belirmek için maç uzatmasız penaltılara gitti. Penaltı atışlarında Sevilla'ya 5-4'lük üstünlük kuran Manchester City kupanın sahibi oldu. 



UZATMALAR OYNANMADAN PENALTILARA GİTTİ

Karşılaşmanın 90 dakikalık bölümü 1-1 berabere tamamlanınca maç uzatmalar oynanmadan doğrudan penaltılara gitti. UEFA, final öncesi yaptığı bilgilendirmede maçın normal süresinin berabere bitmesi durumunda doğrudan penaltı atışlarına geçileceğini duyurmuştu.



MANCHESTER CITY'NİN İLK SÜPER KUPA ZAFERİ

Manchester City, UEFA Süper Kupa karşılaşmasında Sevilla'yı penaltılar sonucunda 6-5 yenerek kupayı müzesine götürdü. Bu sonucun ardından tarihinde ilk defa bu karşılaşmayı oynayan City, ilk Süper Kupa şampiyonluğunu elde etti. Sevilla ise 7'nci kez oynadığı Süper Kupa maçında 6'ncı kez sahadan boynu bükük ayrıldı. İspanyol ekibi sadece 2006 yılında bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. 



GUARDIOLA TARİHE GEÇTİ

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, UEFA Süper Kupa zaferinin ardından bir ilki başardı. İspanyol teknik adam, 3 farklı takım ile Süper Kupa kazanan ilk teknik direktör oldu. 52 yaşındaki çalıştırıcı, daha önce 2009 ve 2011 yılında Barcelona, 2013 yılında ise Bayern Münih ile bu kupayı kazanmıştı.



Manchester City: 1- Sevilla: 1 (penaltılarda 5-4)

Stat: Georgios Karaiskakis

Hakemler: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Fransa)

Manchester City: Ederson, Walker, Akanji, Gvardiol, Ake, Kovacic, Rodri, Palmer (Dk. 85 Alvarez), Grealish, Foden, Haaland

Sevilla: Bounou, Jesus Navas (Dk. 83 Montiel), Bade, Gudelj, Acuna, Jordan, Rakitic, Ocampos, Lamela (Dk. 90+3. dakika Suso), Oliver Torres (Dk. 74 Juanlu), En-Nesyri (Dk. 90+3. dakika Rafa Mir)

Goller: Dk. 25 En-Nesyri (Sevilla), Dk. 63 Palmer (Manchester City)

Sarı kartlar: Dk. 33 Bade, Dk. 62 Lamela, Dk. 90 Juanlu (Sevilla)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • T.Antalyalı 8 ay önce Şikayet Et
    "Aptallara parmağınla güneşi gösterirsin, onlar parmağına bakarlar."
    Cevapla
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Vay be! Biz bunu da aldık.
    Cevapla
  • birkan 8 ay önce Şikayet Et
    Sizde yenisini alın oda mazide kalsın be canım yok ki ama tarihi zaferiniz :)
    Cevapla
  • Sahin 8 ay önce Şikayet Et
    Gelecekte turkiyeden gs'den başka takım alsın
    Cevapla
  • ilker 8 ay önce Şikayet Et
    T. Antalyalı 23 yıl önce alınan kupayı tekrar alabilir misiniz? Tabiki gurur duyuyoruz lakin o eskide kaldı
    Cevapla
  • GS Yönetim K. 8 ay önce Şikayet Et
    Türk Birliği Ligine biz giremiyoruz. Fransa’dan ret geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle