Yayıncı kuruluş parayı ödemedi! Maç yayınları durdu! TFF sözleşmeyi feshetti

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Fuchs Sports şirketi ile sözleşmeyi tek taraflı feshetti.

GİRİŞ 29.03.2023 23:30 GÜNCELLEME 30.03.2023 09:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş Fuchs Sports'a karşı flaş bir hamle geldi. 

Yayıncı kuruluş duyurdu

Sosyal medyadan açıklama yapan Fuchs Sports, TFF tarafından sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiğini duyurdu. 

Ödemeleri yapmadığı iddia edildi

Fuchs Sports'un gerekli ödemeleri yapmadığı için sözleşmenin feshedildiği iddia edildi

Fuchs Sports açıklamasında; "TFF tarafından 2. Lig ve 3. Lig yayın haklarına ilişkin sözleşmemiz tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için çalışmalar sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

6 milyon liralık sözleşme yapılmıştı

2022-2023 sezonu maçlarının canlı yayınları için Fuchs Sports ile yapılan ve veri toplama geliri hariç, yıllık 6 milyon liralık yayın sözleşmesi sezon bitmeden feshedildi.

Ajansspor'un haberine göre; Yayıncı kuruluş kulüplere taahhüt ettiği nakit ödemeyi yapmadı. TFF bu nedenle sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırdı.

Toplam bedel 35 milyon Lira

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın haklarının veri toplama hakkıyla birlikte toplam 30 milyon lira olduğunu açıklayarak, "Ödeme şekli detayları var, beIN Sports'un nasıl detayları varsa onun da aynı detayları var. Tabii bu parayı size hemen peşin vermiyor, aylara bölerek veriyor" demişti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 14
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir sebep parayı ödemeye engel değil. Çok kazanınca federasyona mı verecek fazlasını?
    Cevapla
  • polat alemdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar para vermemekte haklı kardeşim ortada bir başarı yok.. bu kulüplerin adam edilmesi lazım.. çalışmayana para yok kardeşim.. seyir zevki yokki maç izleyelim..dandik top oynuyırlar kalite yerlerde..
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    İhaleye girerken başarı kalite mi vardı?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Almasın yayın ihalesini o halde. Yada adam olsunlar ödesinler kulüplerin parasını. Bunlar dolandırıcı sende çanakcısı mısın
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    halı saha takımlarından lig kurun onların maçlarını izleyelim
    Cevapla
  • Tebrikler 1 yıl önce Şikayet Et
    Maç değil maçın sonundaki asayiş sorunu konuşuluyor. Adamlar çok bile dayanmış tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Kobra 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına 2 ve 3 Lige kim ve neden bakar?
    Cevapla
  • Şimşek 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes mecburmu istambul takımlarını seyretmeye herkes kendi şehrinin bölgesinin ilçesinin takımını seyredir neden ist takımlarına para aktaracak yüksek paralarla satın alınmış oyuncular hep yabancı Allah aşkına nasıl bakarsınız süperlig takımlarına hemde ayda 200tl ödeyip bende bunu anlayamıyorum şehrimizin çocuklarının suyumu çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle