Cüneyt Çakır hakemlik kariyerini noktaladı!

Hakem Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçının 5. dakikasında düdüğü çalarak profesyonel kariyerini noktaladı.

Cüneyt Çakır hakemlik kariyerini noktaladı!
Cüneyt Çakır hakemlik kariyerini noktaladı!
GİRİŞ 19.11.2022 20:18 GÜNCELLEME 19.11.2022 23:07
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır milli maçla jübile yaptı.

A Milli Takım'ın Çekya'yı konuk ettiği hazırlık maçında özel izinle mücadeleyi Cüneyt Çakır başlattı. 45 yaşındaki Çakır, ilk 5 dakikayı yönettikten sonra son düdüğünü çaldı.

Cüneyt Çakır son düdüğünün ardından sahadaki futbolcularla sarıldı ve ardından yerini İskoç hakem William Collum'a bıraktı.

Cüneyt Çakır sahayı terk ederken tribünleri selamladı. Taraftarlar ise Çakır'a sevgi gösterisinde bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi saha kenarında Cüneyt Çakır'a çiçek ve plaket verdi.

Kariyerinde 1.679 maçı yöneten Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan ilk Türk hakem unvanının da sahibi.

"Millilerle gurur duyacağız"

Cüneyt hoca son düdüdükle birlikte hem milli mücadeleyi hem de jübilesini değerlendirdi. Çakır, "Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Bugün de bir galibiyet alarak EURO 2024 elemeleri öncesi bizleri morallendirdiler. Umuyorum ki onlar bizleri önce EURO 2024'te, sonra Dünya Kupası'nda temsil edecekler. Onlarla gurur duyacağız" dedi.

"Bu sevgiye layık olabildiysem..."

Mutlu olduğunu dile getiren Cüneyt Çakır, "Bugün benim için çok önemli bir gündü. Sadece benim için değil, Türk hakemliği adına onur duyulacak bir gündü. Belki de bugün dünyada bir ilk gerçekleşti. O yüzden duygularım çok karışık, çok heyecanlıyım. Bu sevgiye layık olabildiysem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Çakır 589 maçla karşıyerini noktaladı!

Türkiye ile Çekya arasında oynanan hazırlık maçının ilk 5 dakikasını yöneterek kariyerini noktalayan Cüneyt Çakır, hakemlik hayatı boyunca 589 karşılaşmada düdük çaldı.

Süper Lig'de en fazla maç yöneten hakem unvanına sahip Çakır, 385'i lig, 204'ü uluslararası olmak üzere kariyerine 589 müsabaka sığdırdı.

Hakemlik hayatında 29 derbi mücadelesi yöneten Cüneyt Çakır, Avrupa futbolunun en prestijli turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de en kariyerli hakemler arasında yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 54 kez grup aşamalarında görev yapan Çakır, bu organizasyonda 1 kez final, 6 kez de yarı final karşılaşmasını yöneterek İsviçreli hakem Urs Meier'den sonraki en kariyerli Şampiyonlar Ligi hakemi olarak kayıtlara geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en fazla maç yöneten üçüncü hakemi olan Cüneyt Çakır, milli maçlarda da 59 kez görev aldı. ​​​​​​​

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cuneyt cakiri tebrik ediyorum; ama gecmis tff yönetimi cok buyuk hata yapti hakemleri dograyarak şuan Dunya kupasinda yonetecek hakem yok farkinda miyiz Cuneyt Çakır cok rahatlikla Dunya kupasinda gorev alabilcek bi hakemdi.
    Cevapla
  • Deli maho 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek bildiğim Cüneyt Çakır gerçekten uluslararası turnuvalarda göstermiş olduğu başarı ülkem için gururdur yolun açık olsun hocam saygılar
    Cevapla
  • ATALAY07 1 yıl önce Şikayet Et
    fener düşmanı bilirdik ne kupalar aldı elimizden
    Cevapla
  • elbette23 1 yıl önce Şikayet Et
    yo yo bu maç Bal ligi maçıydı.
    Cevapla
  • RÜŞTÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    jübile olayı ancak özel bir maçta olur, Dünya kupası gibi iddialı maçlarda maçı böl,hakemi uğurla,böyle olaylar yapılamaz yoksa böyle ciddi maçların bütünlüğü yok olur
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kupasi derken...uyan uyan yorganı üstüne iyice ort bu yerlerin açık kalmış
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlatıyorsun kardeş duyan final yönetti zannedicek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle