UEFA, Türk takımlarına ceza yağdırdı!

Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir'e UEFA'nın başlattığı disiplin soruşturmaları sonucu çeşitli para cezaları verildi.

UEFA, Türk takımlarına ceza yağdırdı!
UEFA, Türk takımlarına ceza yağdırdı!
GİRİŞ 13.09.2022 18:36 GÜNCELLEME 13.09.2022 18:38
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

UEFA Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu (CEDB) toplantısında alınan kararlar, UEFA'nın internet sitesinden duyuruldu.

Buna göre, Fenerbahçe'ye, Austria Wien'e konuk olduğu UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında, meşale yakma (54 bin 250 avro) ve sahaya girme (10 bin avro) suçlarından toplam 64 bin 250 avro para cezası verildi.

Trabzonspor'a, UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turunda Kopenhag ile oynadığı iki karşılaşma için de ceza kesildi. Bordo-mavililer, evinde oynadığı maçta sahaya madde atılması (35 bin avro), santranın geç yapılması (15 bin avro), deplasmandaki mücadelede ise sahaya girilmesi (5000 avro) ve meşale yakılması (2500 avro) nedeniyle toplam 57 bin 500 avro ceza aldı.

Demir Grup Sivasspor, Malmö'yü ağırladığı UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu rövanşında sahaya madde atılması (30 bin avro), santranın geç yapılması (15 bin avro) ve meşale yakılması (1500 avro) yüzünden toplam 46 bin 500 avro cezaya çarptırıldı.

Medipol Başakşehir'e ise Antwerp ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleri play-off turu rövanşında meşale yakıldığı gerekçesiyle 1000 avro para cezası verildi.

 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 22
  • TurgutKNK 1 yıl önce Şikayet Et
    takımlarımızı avrupaya göndermeyelim. Kazandıkları yok ama kaybettiğimiz daha çok. Tavır alalım birde!!!
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi şeref siz UEFA hakemler geç başlatmışsa takımın ne suçu var bizim federasyon nerde ülkede olsa yırtılırsınız ehtıraz edin böyle adelet olmaz deyin bütün külüpler ve federasyon toplamsın gerekeni yapsın bu Türk düşmanlığına karşı
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tff nasıl farklımı..her hafta kulüplere ceza yağdırıyor.. herkes kaymağı yada ineği bulmuş sağıp duruyor
    Cevapla
  • FB07 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavuru bizim taraftarlara saldırsın ceza almasın, Dinamo Kiev ve itici teknik direktörleri her türlü pisliği yapsın ceza almasın ama hep kabahatli bizim takımlarımız olsun
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah kafirler mesele Türk düşmanlığı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle