Kulüpler Birliği'nden Rezerv Lig'in iptali için TFF'ye başvuru!

Kulüpler Birliği, Rezerv Lig uygulamasının birçok Süper Lig kulübünün Rezerv Lig müsabakalarını oynayacak saha bile bulamamaları ve daha pek çok problem nedeniyle, bu sezon iptal edilmesi için TFF'ye başvurulduğunu açıkladı.

Kulüpler Birliği'nden Rezerv Lig'in iptali için TFF'ye başvuru!
Kulüpler Birliği'nden Rezerv Lig'in iptali için TFF'ye başvuru!
GİRİŞ 31.08.2022 19:38 GÜNCELLEME 31.08.2022 19:46
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Kulüpler Birliği, Rezerv Lig'in iptal edilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu.

Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kulüpler Birliği Vakfı olarak, Süper Lig takımlarımızdaki genç oyuncuların rekabetçi bir ortamda zorluk derecesi yüksek maçlar oynayarak, hem tecrübe kazanmaları hem de kendilerini geliştirmeleri amacıyla B Takım uygulaması talebimizi bundan önceki Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile çeşitli kereler paylaşmıştık. Yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu başkan ve yönetimi kulüplerimizden gelen bu talebe kayıtsız kalmamış ve uzun bir süredir beklediğimiz Rezerv Lig organizasyonunu yoğun bir çalışma sonucu hayata geçirmiştir.

Ancak bugün gelinen noktada, finansal olarak hayatını sürdürmekte dahi zorluk çeken bir çok Süper Lig kulübümüz, Rezerv Lig takımlarının müsabakalarını oynayacakları saha bile bulamamaları, buna ek olarak lojistik ve operasyonel daha bir çok problem nedeniyle, Kulüpler Birliği Vakfı yönetiminden Rezerv Lig organizasyonunun iptal edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunulmasını talep etmiştir. 
 
Tüm bu gelişmeler ışığında sezon başında hayata geçirilmesini talep ettiğimiz Rezerv Lig uygulamasının bu sezon için durdurulması ve önümüzdeki sezonlar için durumun daha sonra tekrar istişare edilmesine dair başvurumuz Türkiye Futbol Federasyonu’na iletilmiştir. Anlayışla karşılanacağı dileklerimizle konuyu kamuoyuna arz ederiz."


Rezerv Lig, Kulüpler Birliği Vakfının yoğun çabalarıyla Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 30 Haziran 2022 tarihinde kurulmuştu.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • B.Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke futbolunu yönetenlerin (kulüpler birliği) durumunu göstermesi açısından çok önemli. bir şey yapamazlar bir şey de beğenmezler aynı durum bankalar birliğiyle yapılan anlaşmalarda da olmuştu önce yalvar yakar sonra bize yaramıyor falan uzun lafın kısası ülke futbolu dibe doğru gitmeye mahkumdur bu zihniyetle.
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    iptal edildi bile
    Cevapla
  • Tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbolumuzun neden battığı ve hala batıranların başrollerde olmaya devam ettiği bu olaydan belli. 4 hafta önce partatılarak kurulmuş organizasyon bugün iptal oluyorsa bu işi isteyen ve kuranlar işi bilmiyor demektir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs namağlup fenev sonuncu tabi iptal edilmeli hemen
    Cevapla
  • türkiyede futbol 1 yıl önce Şikayet Et
    futbol federasyonunu uyutacaklar rezev liğ yabancı futbolcu için kuruldu o zaman yabancı sayısı düşmesi lazım düşmesse futbol federasyonu başkanı ilk icraatında kaybeden kişi olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle