Futbolda dev zirve gerçekleşti!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği'yle kulüplerin ekonomik sıkıntılarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Futbolda dev zirve gerçekleşti!
Futbolda dev zirve gerçekleşti!
GİRİŞ 03.08.2022 14:34 GÜNCELLEME 03.08.2022 14:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticileri ile Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nın Dolmabahçe’deki ofisinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cuma günü başlayacak yeni sezon öncesinde futbol gündemli bir toplantı yaptıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Futbol gündemli bir toplantıydı. Onların bu anlamdaki sorunları güncel meseleleri ve her şeyden önemlisi sporun, futbolun yarınları adına her zamanki gibi ortak aklı ortaya koyan farklı görüşleri masaya yatırdığımız önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük spor anlamında hedeflerinden biri olan spor kulüpleri ve federasyonları yasasını parlamentomuz geçtiğimiz aylarda tamamının mutabakatıyla kanunlaştırdı. Burada başlayan bir açılım var. Hem finansal hem idari anlamda sporumuzun da yarınları adına çok güzel gelişmelere öncü bir durum var. Bunun gerektirdiği düzenlemeler, uyum çalışmaları var. Bu vesileyle hummalı hazırlığı hem bakanlık olarak hem de ilgili kurumlar olarak devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ SPORUN HER BRANŞTAKİ GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK”

Sporun her branşının gelişimi için katkı vermeye devam edeceklerini ifade eden Kasapoğlu, “Bu kadar imkanın altyapının güçlü bir tesis anlayışının son 20 yıldaki süreçte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konduğu bir ivmeyle bu altyapıyı, imkanları performans ve başarıyla taçlandırmak. Asıl olan bu. Bunun için ne yapılabilir bunları konuştuk. Bu konuda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz yasa 1945’ten bu yana konuştuğu bir konuydu. Hamdolsun bu da büyük bir mutabakatla tamamlanmış oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte yeni gelişmeleri yine ortak akılla iş birliği ile inşallah farklı noktalara taşıma, gelişen süreçleri yine ortak akılla yönetme kararlılığımız var. Finansal anlamdaki yeni durum ek bütçe konusu, idari anlamdaki hesap verebilirlik noktasındaki yönetim ve sorumluluk anlayışı yeni dönemde kulüplerin önemli gündemleri. Biz de bu anlamda bunların takipçisi olacağız.  Amacımız sporumuzun her branştaki gelişimine katkı sağlamak. Tüm branşlarda gelişimi hep birlikte görüyoruz. Sporcularımızın potansiyelinin farkındayız. Bunun için özellikle işbirliklerinin gerek kulüplerle gerek federasyonlarla spor ailesini geliştirme ve sinerji ile büyütme kararlılığındayız” diye konuştu.

“YENİ SEZON TÜM FUTBOL CAMİASI İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Süper Lig’de cuma günü başlayacak yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Kasapoğlu, “Cuma günü yeni bir sezon başlıyor. Bu sezon tüm futbol camiası için hayırlı olsun. Başarılarla dolu olsun. Taraftara, yöneticiye, sporcuya ve tüm paydaşlara saygının sevginin en üst düzeyde olduğu bir sezon olsun. Avrupa’da ülkemizi temsil eden kulüplerimiz onların da mücadeleleri devam ediyor. Kura süreçleri de tamamlandı. Onlara da başarılar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 8
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlarca transfer ama ülkemiz futbolunun durumu maalesef içler acısı. Sonra adını 3 büyükler 4 büyükler koy.Nasıl bir düzen bu...Asıl başarı gariban Anadolu takımlarının kısıtlı bütçelerle...Bunların yedekleriyle bile Anadolu kulüpleri şampiyon olur...Ayrıca zaten adil olmayan hakemler de cabası...Devlet asla yardım etmemeli bol keseden transfer yapması değil...
    Cevapla
  • Salih Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    febe yabancı sayısı 23 oldu. 70 tane futbolcu transfer etti, tonlarca para harcıyor kimse hesap sormuyor. Ama bir araya gelip ekonomik zorluklardan bahsediyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar takım arasında gözün FB yi gördü be arkadaş diğerleri ne alıyor çakıl taşımı :)
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar takım arasında gözün FB yi gördü be arkadaş diğerleri ne alıyor çakıl taşımı :)
    Cevapla
  • gökhan aldemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yayın ihalesi devlet destekli 1 milyar euro olması lazım ayrıca saçma sapan transferler yapmasının önüne geçilmesi lazım büyük klüpler her sene 10 tane Anadolu kulüpleri gibi transfer yapmasın Avrupada kulüpler bukadar çok transfer yapmıyor bunu engelleyin yeter her sene 11 transfer olmaz
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    fakir fukara,asgari üçretlisi,memuru,işçisi,esnafı dada saymadığım toplumun herkesimi vergisini verirken,paranın asıl döndüğü futbol camiasından neden vergi alınmıyor.alınsa bile çok çüzzi. lütfen bu adaletsizliğe bir dur diyelim. ülkemizin bu zor döneminde vergi adaletini sağlayalım az dan az çokdan çok toplum bunu bekliyor
    Cevapla
  • MERDOGAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kesinlikle yardım etmemeli. Emekli gavurlara tonlarca para aktarıp, sonra kulübü zor durumda bırakan basiretsiz başkan, yönetici ve teknik adamların hizaya gelmesi gerekiyor, o kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle