Aykut Kocaman'dan 'Lan' açıklaması!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Gökhan Gönül, kritik Marsilya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 21.11.2012 21:36 GÜNCELLEME 22.11.2012 13:12

Aykut Kocaman'ın sözleri şöyle:

"Öncelikli hedefimiz turu geçecek, grubu ilk sırada bitirmemizi sağlayacak skoru elde etmek olacak. Kısaca bir değerlendirme yapmak gerekirse... Biz daha toparlanmış, daha oturmuş olarak buradayız. Ancak diğer taraftan da rakibimizin kendi sahasında oynamak gibi bir avantajı olacak. Skorun da oyunun da yakın bir maç olmasını bekliyorum. Her şeyden önce bence kalitesi sürekli artan ve artacak gibi olan Avrupa Ligi'ne yakışacak bir maç bekliyorum."

"Ben, Eskişehir maçının büyük ölçüde etki etmeyeceğini düşünüyorum. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak. Daha evvel de olumsuz geçen maçlardan sonra söylediğim bir şey vardı. Fenerbahçe'nin her zaman bir standardı var. Ancak tabii bu kadarla kalmamalı. Çok güçlü bir kadro kurduk bu sene. Bu güçlü kadro Fenerbahçe'nin standardının üzerine çıkabilecektir diye düşünüyorum."

"Zaman zaman itirazlarımızı iletmemiz gerekiyor. Yönetmeliklerin dışına çıkıyorsa cezası olabilir. Kullanılan sözler ne kadar doğru da olsa kurallar dışındıysa cezası olacaktır. Ancak bu olayların neden çıktığı da bu kuralları uygulayacaklar tarafından muhakkak değerlendirilecektir diye düşünüyorum. Ben orada tepki gösterirken oyuncunun atılma gerekçesini öğrendikten sonraki kısım da olmuştu. 'Lan' dediği için bir oyuncu atılamaz. Kullanmasalar daha iyi olur ama bu yüzden oyuncu atılamaz. Tepkim bunaydı. Ama 2. bölümü var ki bunu daha sonra öğrendik ki oyuncu bu lafı da kullanmamış. 'Lan' sözcüğünden dolayı bir oyuncu atılamaz. İşin berbat tarafı ise oyuncunun bunu söylememiş olması. Kimin söylediği belli olmayan bir laf için 'Caner söylemiştir' diye atmak çok daha yanlış. Çok rica edeceğim yalnız bunun yarınki maçın önüne geçmesini istiyorum. Karşılaşmadan sonra konuşulursa çok daha iyi olur."

"Olaydan sonra yapılanlar ne benim ne de sağduyu sahibi birisinin isteyeceği bir şey değil. Bardağı taşıran son damla olduğunu söyledik ama fazla tepki gösterdik galiba. Ama işi yüzünden bir kişiye bu kadar yüklenmek de yanlış."

GÖKHAN'IN DEĞERLENDİRMESİ
Gökhan Gönül de basın toplantısında şunları söyledi:

"Grubumuzda 2. ve 3. sıradaki takımlara beşer puan fark atmamıza rağmen kazanılmış bir şey yok, bunun farkındayız. Amacımız burada gruptan çıkmayı, mümkünse liderliği garantilemek olacak. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. İnşallah yarın da kazanıp gruptan lider olarak çıkarız. Benim oyun stilim bu şekilde, dünyada da istenen bu zaten sağ bek ve sol bekler için. Benim oyunum da buna yatkın. Hocam da beni oynatarak sanırım bunu destekliyor.