Fenerbahçe'ye ağır fatura! UEFA verdiği cezayı açıkladı

UEFA, Nottingham Forest deplasmanında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye 50 bin 500 avro para ve bir sonraki Avrupa deplasman maçı için seyirci yasağı cezası verdi.

Fenerbahçe'ye ağır fatura! UEFA verdiği cezayı açıkladı
Fenerbahçe'ye ağır fatura! UEFA verdiği cezayı açıkladı
GİRİŞ 25.03.2026 21:55 GÜNCELLEME 25.03.2026 22:49
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'nin Nottingham Forest ile oynadığı Avrupa Ligi maçında çıkan olaylar nedeniyle sarı-lacivertli kulübe bir sonraki Avrupa maçında deplasman seyirci yasağı cezası verdi.
  • Fenerbahçe, Nottingham Forest maçında yaşanan olaylar sebebiyle 30 bin avro para cezası alırken, stada verilen zarar nedeniyle ayrıca 20 bin 500 avro ceza ile karşılaştı.

UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ile İngiltere'nin Nottingham Forest takımı arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanşında çıkan olaylar nedeniyle sarı-lacivertli kulübe bir sonraki Avrupa maçı için deplasmanda seyirci yasağı cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, Nottingham Forest'ın City Ground Stadı'nda oynanan karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye bir sonraki Avrupa maçında deplasmana seyirci götürmeme ve 30 bin avro para cezası verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Fenerbahçe'nin stada verilen zarar nedeniyle 20 bin 500 avro para cezasına çarptırıldığı aktarılarak, "Fenerbahçe taraftarının neden olduğu zararların (hasar gören koltukların bedelini) tazmin edilmesi için bu kararın tebliğinden itibaren 30 gün içinde Nottingham Forest ile iletişime geçilmesi kararlaştırıldı." denildi.

Seyfullah Kaygusuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah Kaygusuz

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Türkiyeli 1 ay önce Şikayet Et
    F b avrupada ne işi var karagümrüge yenilen takım bırakın amator ligde oynasin boş isler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    eee orada TFF yok
    Cevapla
  • suat 1 ay önce Şikayet Et
    esas yıllardır yaptıkları üçkağıt transferler için sağlam bir ceza bekliyoruz. özellikle baronun ve onun taşeronları zenginlerin açıkça söyledikleri transferlerden.
    Cevapla
  • sakaryalı 1 ay önce Şikayet Et
    Stadt kamera dolu birebir kim yaptıysa tespit et kes cezayı fenerbahçe ne yapsın gelen seyirciği tanımaz ki
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle saçma bir karar bu. Adam maç izliyor sıkıntı çıkartıyor cezayı kulübe kesiyorlar. Kulüp mü verdi bilet parasını sanki.
    Cevapla
  • Onur 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Trabzonspor taraftarı olarak bunu tamamen yanlış buluyorum. Masrafın koltukları kıran kişilerin tespit edilip onlardan alınması gerekiyor. Bunun Faturasının Fenerbahçe'ye kesilmesi tamamen yanlıştır
    Cevapla
  • Kamaşullah 1 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe de bileti satın alanlardan tespitlerini yapıp onlardan alsın parasını ya da Acun-Cem yılmaz la tv ye çıkıp yardım toplasınlar (alışıklar bu hallere)
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün kulüpler için bu karar alınması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle