Rize'de Fred'in gecesi! Fenerbahçe gol oldu yağdı

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, Fred'in yıldızlaştığı maçta deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti.

Rize'de Fred'in gecesi! Fenerbahçe gol oldu yağdı
Rize'de Fred'in gecesi! Fenerbahçe gol oldu yağdı
GİRİŞ 25.08.2024 23:40 GÜNCELLEME 26.08.2024 00:35
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. 

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Sarı-lacivertli takım 5-0 gibi çarpıcı bir skorla kazandı. Mücadelede konuk ekibin gollerini; 15, 60 ve 64. dakikalarda Fred, 53. dakikada Dzeko, 66. dakikada da Alikulov (kendi kalesine) attı.

Fred, bu karşılaşma ile birlikte kariyerinde ilk kez bir maçta hat-trick yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe, bu sonucun ardından puanını 7'ye çıkardı, maç fazlası ve averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ligde ilk yenilgisini alan Rizespor 4 puanda kaldı.

Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, sahasında Alanyaspor'u ağırlayacak. Çaykur Rizespor ise yine iç saha maçında Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak.



MOURİNHO'DAN 3 DEĞİŞKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, son oynanan Göztepe karşılaşmasının ilk 11'ine göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, karşılaşmada En-Nesyri yerine sakatlığı geçen Fred'e, Becao yerine Djiku ve sakatlığı sebebiyle Rize'ye getirilmeyen Osayi Samuel yerine Mert Müldür'e şans verdi.

Fenerbahçe, Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic, Saint-Maximin ve Dzeko 11'i ile sahaya çıktı.



DZEKO'DAN 3 HAFTADA 3 GOL

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, Çaykur Rizespor maçıyla birlikte bu sezon 3 Süper Lig maçında da gol sevinci yaşadı.

Dzeko, 70. dakikada yerini Youssef En Nesyri'ye bıraktı. Ligde oynanan 3 maça da 11'de başlayan Edin Dzeko, Adana Demirspor, Göztepe ve Rizespor karşılaşmalarında gol fileleri sarstı.

38 yaşındaki forvet, bu sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 4 gol kaydetti.



DAUM UNUTULMADI

Sarı-lacivertli futbolcular hayatını kaybeden eski teknik direktörleri Christoph Daum için seremoniye "Hep Kalbimizde Olacaksın" yazılı pankart ile çıktı.



TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki takımın taraftarı da büyük ilgi gösterdi.

Kendilerine ayrılan bölümleri tamamen dolduran taraftarlar, maç öncesinde tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Çaykur Rizespor: 0 - Fenerbahçe: 5

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Turgut Doman, Süleyman Özay, Serkan Çimen

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin (Dk. 67 Eray Korkmaz), Mocsi, Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 79 Mithat Pala), Olawoyin, Papanikolaou (Dk.62 Hadziahmetovic), Akintola, Varesanovic (Dk. 67 Anıl Yaşar), Zeqiri (Dk. 62 Minchev), Sowe

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü (Dk. 70 Becao), Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred (Dk. 80 Levent Mercan), Szymanski, Tadic (Dk. 78 Cengiz Ünder), Saint-Maximin (Dk. 70 İrfan Can Kahveci), Dzeko (Dk. 70 En-Nesyri)

Goller: Dk. 15, 60 ve 64 Fred, Dk. 53 Dzeko, Dk. 66 Alikulov (Kendi Kalesine) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 4 Fred, Dk. 45+1 Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Dk. 29 Alikulov, Dk. 31 Akintola, Dk. 50 Muhammet Taha Şahin (Çaykur Rizespor)

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 151
  • Mağdur Emekli 2 hafta önce Şikayet Et
    Rize her sene fenere bu kıyağı yapar,
    Cevapla
  • sütçü 2 hafta önce Şikayet Et
    fb tv yi seyrettim yorumcular verilmeyen 2 penaltıya ve sarı kartlara itiraz ediyorlar..başka bir konuya girmediler..şasırdıkmı hayır.....
    Cevapla
  • Bozok 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu fenerbahce bu ligde her takımı mahveder. Takım ruhu denen şey gelmiş. Savaşan bir takım var sahada. José farkı yavaş yavaş yansıyor
    Cevapla
  • Orhan Kaptan 2 hafta önce Şikayet Et
    Gs liler Rize Fenere yenilir veya yener Siz yenebiliyormusunuz Feneri O zaman önemi var Riv Riv yapmayin Burda
    Cevapla
  • Erdal 2 hafta önce Şikayet Et
    Utanmadan kardeş takıma beş atmışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle