Oosterwolde'den flaş itiraf! "Tekme attım, kabul ediyorum"

Fenerbahçe forması giyen Jayden Oosterwolde, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu. Hollanda basınına konuşan Oosterwolde, flaş itiraflarda bulundu.

GİRİŞ 23.03.2024 01:02 GÜNCELLEME 23.03.2024 09:50
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin başarılı defans oyuncusu Jayden Oosterwolde, olaylı Trabzonspor maçının ardından Hollanda basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Maçın son düdüğü gelmesiyle çıkan olayalar hakkında konuşan Oosterwolde, "Hakem maçı bitirdiğinde ve biz galibiyeti kutlamaya başladığımızda, insanlar sahaya, bize doğru koşarak geldiler. İlk gördüğüm elinde silah olan maskeli bir adamdı. Ne olduğunu anlamadan etrafımız Trabzonspor taraftarları ve onları durdurmaya çalışan bazı görevliler tarafından sarıldı. Tek düşünebildiğimiz, birbirimizi mümkün olduğunca çabuk güvenli bir yere götürmekti" dedi.



"Tekme attım, kabul ediyorum"

Kavga anını anlatan Hollandalı futbolcu, "Takım arkadaşıma doğru koşan maskeli ve silahlı bu ilk taraftarın kafasına tekme atmadım. Yere yatırıldığında ona tekme attım, kabul ediyorum. Bunu yaptım çünkü tüm o kargaşa anında kendimizi büyük bir tehdit altında hissettik. Elinde bir silah vardı. Tehlikeliydi ve bize daha fazla bir şey yapamayacağından emin olmak istedim. Sonrasında görüntüleri de izledim. Yakından bakarsanız, kafasına tekme atmadığımı görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.



"Cezayı hak etmediğimizi düşünüyorum"

Ceza hakkında konuşan Jayden Oosterwolde, "Kulüp şu anda bu konuyla meşgul. Bu konu ve futbolculara yönelik bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması gerektiği tartışılıyor. Ayrıca cezayı hak etmediğimizi düşünüyorum" sözlerini kullandı.



 "Ligden çekilme" cevabı

Fenerbahçe'nin "Ligden çekilme" gündemi hakkında yorum yapan genç futbolcu, "Eğer saha içinde ve çevresinde oyuncuların güvenliğini garanti altına alınamazsa, o zaman oynamak zorlaşır. Elbette futbol oynamak ve şampiyon olmak istiyorum ama bunu güvenli bir şekilde yapmak istiyoruz." dedi.



"İşimizi normal bir şekilde yapamadık"

Oosterwolde son olarak sahaya atılan yabancı madde hakkında, "Doksan dakika boyunca yabancı maddelerle uğraştık, işimizi normal bir şekilde yapamadık. Taraftarların saldırısı sırasında yapabileceğimiz tek şey kendimizi savunmak ve güvenli bir yere gitmekti. Eğer federasyon bunu düzgün bir şekilde değerlendirirse, herhangi bir ceza almamamız gerektiğini düşünüyoruz" sözlerini sarf etti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 117
  • avcı 1 ay önce Şikayet Et
    sahaya ilk inen maskeli yumruklaşma başlamadan iki taraftar daha sahaya giriyor bunu kimse görmüyor mu ? birisi Ostervolde'ye arkadan kafasına yumruk atıyor.
    Cevapla
  • Dadaloğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Seyircinin sahada işi yok nokta
    Cevapla
  • Sakir 1 ay önce Şikayet Et
    Hemen Sinirdisi edilmeli.Ekmek yedigi Kapiya ihanet...
    Cevapla
  • Ne farkeder 1 ay önce Şikayet Et
    Sen sahaya gir kavga etmeye... Kim olsa kendini savunur. Sahaya girenin hiç suçu yokmuş gibi yorum yapılıyor. Saha futbolcunun dokunulmazlık yeridir. Ayrıca Trabzon da daha önce Fatih Terim ın bile kafasını yardılar....
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Ali Koç'un eseri., sürekli toplumu tarafrarı futbolcuları geren infial yaratan açıklamalar yapıyor ve kararlar alıyor. Süper kupa macında olduğu gibi. Fener bahçeyi hiçbir spor kulübü sevmiyor sizce neden fıtratları buralı değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle