Ali Koç'tan flaş açıklama! "Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli takımın Trabzon deplasmanında oynadığı maç sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 18.03.2024 19:03 GÜNCELLEME 18.03.2024 22:19
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli takımın Trabzon deplasmanında oynadığı maç sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde: 

"Türk sporu için utanç vesilesidir"

"Dün gece yaşananlar Türkiye için, Türk sporu için utanç vesilesidir. Bu iki kulübü kafa kafaya getirmeye, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumu ekmeye son 13-14 yıldır emek verenler var."

"Bunlar tüm ülkeye zarar veren sorunlardır"

"3 Temmuz'un sebebi olan terör örgütü, iki kulüp arasındaki çatışma seviyesini belki de getirmek istediği seviyeye ulaştırmıştır. Kurşunlanma olayı da belki de bunların ürünüdür. Bu iki camiayı birbirine vurdurmadan, uzun vadeli düşünmeli ve sabırlı davranmalıyız. Bunlar tüm ülkeye zarar veren sorunlardır."

"Bunun yaşanması akıl tutulmasıdır"

"Sahamızda 3-2 yenilmiştik, dün de 3-2 kazandık. Orada Trabzonspor yöneticilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dün onlar da bizi çok iyi ağırladılar, belki bir adım daha iyi. Yönetimsel anlamda bir sorun yok, birçok konuda aynı noktadayız. İki takımın oyuncuları da iyi niyetli mücadelelerini sürdürdükleri ortamda bunun yaşanması akıl tutulmasıdır."

"Umarım bunu yapmazlar"

"Üzülerek öğrendim ki Trabzon tarafında belli çalışmalar var ve yaşanan bu gerginlikleri Fenerbahçe'ye bağlayacaklarına dair duyumlar alıyoruz. Umarım bunu yapmazlar, hiçbir başkan ve yönetim kurulu dün yaşananların yaşanmasını istemez."

"Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir"

"Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Linçten, saldırıdan kendini koruyan Fenerbahçe sporcularıdır, aileleridir, bir avuç güvenlik görevlileridir. Allah onlardan razı olsun. Buna ek olarak Trabzon'daki turuncu yelekli güvenlik görevlileri de çok büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur ise Fenerbahçe taraftarıdır."

"Dün yapılanlar tamamen organizeydi"

"Futbol üstünden topluma bir şey mi yapılıyor bilmiyorum. Dün yapılanlar tamamen organizeydi."

"TFF'nin bu maç devam edemez demesi gerekirdi"

"Hakemin dün hiçbir yaptırım uygulamaması, uyguladıklarında da çok geç kalması tribünleri cesaretlendirmeye başladı. Futbol nabzını biraz bilen insan işin nereye gideceğini bilir. Belki yaşadığı travmadan dolayı psikolojisi yeterli değildi diyenler var ama şunu söyleyeyim, ülkemizin içinde bulunduğu durumda hiçbir hakem o maçı iptal edilemezdi. TFF'nin bu maç devam edemez demesi gerekirdi."

"Meşale geliyor sahaya"

"Rakibimizin siyasi gücü malum, çekinmiş olabilirler. Meşale geliyor sahaya. Hakem görüyor, devam ettiriyor ve faul veriyor. Peşinden gol oluyor. Ya 3-2 olsaydı, bir şampiyonluğumuz daha zorbalık sebebiyle elimizden mi alınacaktı?"

"Dün stadyumda polis yoktu"

"Dün stadyumda polis yoktu. Stadyuma girerken arama yoktu. Benim stadımda hiç meşale yok çünkü arama sorumluluğunu gösteriyorum, yurt dışında bu sorumluluk gösterilmiyorsa neden suçlu benim? Bunu geçen hafta UEFA Başkanına konuşurken söylemiştim."

"2 Nisan'da olağanüstü genel kurula gidiyoruz"

"2 Nisan'da olağanüstü genel kurula gidiyoruz. Kendi bağımızı kendimiz kesmemiz lazım çünkü bu olaylar devam edecek. Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla birlikte bakanlarımız da müdahil oldu ve bizi güvende hissettirdiler. Ancak yerel yönetimlerin bunu sağlaması gerekirdi bu seviyede müdahale yapılmadan."

"Kulüpler Birliği'ndeki görevimden istifa ettim"

"Kulüpler Birliği'ndeki görevimden biraz evvel istifa ettim."

"Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz

"Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız."

"Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil"

"Siz bizi bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız, bunu devlet için de TFF için de medya için de söylüyorum, biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil."

"Riyad krizinden farkı olmayacak"

"Fenerbahçeliler tahrik etti denmeye çalışılıyor. İnsan utanır ya. Bu işin nereye gideceğini ben biliyorum. Riyad krizinden farkı olmayacak. Fenerbahçe'ye bu muameleyi yapmak isteyenler işi nereden nereye getirdiklerini düşünsenler. '3. golden önce faul vardı' tartışmaları yapılıyor, hakem kuralları doğru uygulasa 3-0 hükmen galiptik."

"3 Temmuz'u başlatan örgüt, iki kulübü birbirine çarptırmak için tavan yaptı belki de emellerine ulaşmak amacıyla."

"Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok"

"Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok. Biz dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz."

"Ben bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağım?"

"Ben bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağım? 2014'te toplayamadık. Herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen oyunu oynatanlar aynaya baksınlar. TFF'ye müsaade edenler de aynaya baksınlar."

"Bu kararı alırsak görevi bırakmıyorum"

"Bu kararı alırsak görevi bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübü tekrar Süper Lig'e çıkarıp o zaman görevi bırakırız."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 206
  • bekir 1 ay önce Şikayet Et
    feneri hıçın gösteren ali goç tur
    Cevapla
  • nuri 1 ay önce Şikayet Et
    ben koyu bir Galatasaray taraftarıyım hemde fanatik derecesinde lakin bu koçero fitnesinin dediği gibi bu ligde fenerbahçeye yer yok lafı abesle iştigal aynı zamanda fitnenin provakatörlüğün daniskasıdır, koçero sen bu futbola darbe vurmaya gelmişsin belli bir planla bu işi yapıyorsun yoksa ,fenere bu ligde yer var hemde Galatasarayımız nasıl varsa fenerbahçemizde var ,
    Cevapla
  • Gs li 1 ay önce Şikayet Et
    nasıl anladın uşağım ha şunu bileydun
    Cevapla
  • Veli 1 ay önce Şikayet Et
    Futbol un düzelmesi için kulupleri yönetenler ticaret ve siyasete yakın olmak için kullananlar yönetmeyecek.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Gesi bağlarında dolaşıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle