Jorge Jesus'tan final yorumu!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Hedefimiz bugün kazanıp finale kalmaktı. Kaliteli oyunla gerçekleştirdik bunu." dedi.

Jorge Jesus'tan final yorumu!
Jorge Jesus'tan final yorumu!
GİRİŞ 24.05.2023 23:24 GÜNCELLEME 25.05.2023 00:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında sahasında konuk ettiği Sivasspor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe finale yükseldi. 

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. 

Jorge Jesus'un açıklamaları şu şekilde: 

"Kaliteli ve güçlü bir oyun sergiledik"

"Hedefimiz bugün kazanıp finale kalmaktı. Kaliteli oyunla gerçekleştirdik bunu. Oyuncularım özgüvenli, fiziksel ve mental olarak çok güçlüler. Kaliteli ve güçlü bir oyun sergiledik. Ancak kaliteli takımların atabileceği goller attık, teknik ve taktiksel anlamda. Oyuncularımı ve taraftarlarımı tebrik ediyorum. Umarım finalde yine bu kadar çok Fenerbahçe taraftarı ve bu kadar güzel bir destek olur."

Ligde harika diyemem"

"Sezon bizim için şu ana kadar iyi geçti, kupada harika geçti. Çünkü, kupada finale yükseldik. Ligde ise harika diyemem. Harika diyebilmem için ilk sırada olmamızı gerekirdi. Hala iki maç var. Hala ligi kazanma imkanımız var. Bu sezon içerisinde, bu ligin sportif gerçekliğini azaltacak şeyler var. Şampiyon olsak da bu düşüncemi tekrarlarım, değiştirmem. Çok fazla maç sahada oynanmadan kazanmış sayıldı. Olan oldu. Fenerbahçe sezonun sonunda kaliteli bir futbol oynuyor. Sezona bakınca en iyi dönemimizdeyiz."

“Türk futbolunda geliştirilmesi gereken bir şey var ülke sıralaması”

“Bildiğim bir şey var; Türkiye bir futbol ülkesi. Türk halkı futbolu çok seviyor. Burada kaliteli futbol için imkanlar var. İyi oyuncular var ama geliştirilmesi gereken bir şey var. Avrupa sıralamasındaki yeri. Türkiye ilk 15’te değil. Bu da 2. ve 3.’nün Avrupa Ligi'ne gidememesini sağlıyor. Şampiyon da Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynamak zorunda kalıyor. Türkiye futbolunda kalite mevcut ama sıralamadaki yerini yukarı çıkarması gerekiyor. Türkiye futbolunun bunu düşünmesi gerektiğini düşünüyorum”

“İki kupayı birden kazanmak isterim”

Lig şampiyonluğunu kaybetmesi Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda kendisini başarısız bulacağını söyleyen Jesus, “Böyle bir durumda kendimi başarılı görmem. İki kupayı birden kazanmak isterim. Kupaları kazanmaya alışkınım. Bir kupa alırsak kötünün iyisi derim. İki kupayı alırsak harika olur. Çalıştığım her ülkede kupayı kazanmaya alışkınım” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Kupası nasıl sahada oynanıyorsa lig maçları da bu şekilde olmalı”

Ligde oynanmadan kazanılan maçlar olduğuna dikkat çeken Jorge Jesus açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Bu lig benim için diğer liglerden farklı. Nasıl Türkiye Kupası finali sahada oynanıyorsa lig maçlarının da bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Pek çok maç sahada oynanmadan kazanıldı. 3 hazırlık dönemi geçirdik. Bu da benim için normal dışı bir durum."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Takımını futbol oynatta sonra yok efendim maçlar oynamadan kazanikiyor vs de. FB vasat futbol oynuyor.
    Cevapla
  • Murad 11 ay önce Şikayet Et
    ya bu adamın maç içerisinde ve maç sonrasindaki hareketlerinin anlamı nedir sürekli bir sinir hâli var.
    Cevapla
  • adalet:) 11 ay önce Şikayet Et
    Maç 3-0 bitti ama aşgınız yine fener düşemalığı olunca skoru bile ...
    Cevapla
  • alpi 11 ay önce Şikayet Et
    oğlum bak git...
    Cevapla