Ali Koç duyurdu! Yeni sistem Süper Lig'e geliyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gelecek sezon yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye'de kullanılmaya başlayacağını açıkladı.

Ali Koç duyurdu! Yeni sistem Süper Lig'e geliyor
Ali Koç duyurdu! Yeni sistem Süper Lig'e geliyor
GİRİŞ 04.02.2023 14:56 GÜNCELLEME 04.02.2023 15:29
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Ali Koç, gelecek sezondan itibaren yarı-ofsayt sisteminin kullanılmaya başlayacağını duyurdu.

Ali Koç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Bizim VAR'ı en kısa zamanda, derhal Türk hakemlerinden kurtarmamız gerek. Cuma günü federasyona bunu söylemeye gittik, ağlamaya gitmedik. Çözümle gittik. Gelecek sezon yarı otomatik ofsayt sistemi de gelecek."



Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT) nedir?

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT), futbolcuların vücutlarındaki 29 farklı bölgeyi aynı anda takip edebilen ve ofsayt kararını en kısa sürede VAR görevlileri ve saha içi hakemleriyle paylaşan bir sistemdir.

Stadyumun farklı bölgelerine yerleştirilen 12 özel kamera, futbolcuların bir saniye içerisindeki 50 hareketini kaydedebiliyor. Hakemler de ofsayt olarak geçen 29 vücut hareketini inceleyip son kararlarını verecek.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 85
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali koç oku yorumlari bakalim utanman varsa bir dakika dururmusun orada.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler de hata yapar diyordun ya ne oldu gs yi yalnız bıraktınız 17 takım bir oldu iki yüzlü olmayın yüz milyon euro’luk takım on milyonluk Euro luk takımları yenemiyor ise hatayı kendinizde arayın yazık Anadolu takımları ne yapsın çoğu maçta hakem hatasına maruz kalıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evet onun dedigi olacak
    Cevapla
  • Hda 1 yıl önce Şikayet Et
    Masa başında şampiyonluk dağıtılıyor.Ulke futbolu gelişmez.
    Cevapla
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Fedarasyon başkanı ali koç açıklamış! Tuhaf şeyler oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle