Valencia'dan Balon d'Or sözleri! Hoşuma gitti

Fenerbahçe'de sezona çok formda başlayan ve attığı 10 golle Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Enner Valencia, açıklamalarda bulundu.

Valencia'dan Balon d'Or sözleri! Hoşuma gitti
Valencia'dan Balon d'Or sözleri! Hoşuma gitti
GİRİŞ 20.10.2022 17:34 GÜNCELLEME 20.10.2022 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de sezona oldukça etkili başlayan isimler arasında yer alan ve halihazırda Spor Toto Süper Lig’deki gol krallığı yarışında zirvede bulunan Fenerbahçeli futbolcu Enner Valencia, kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Ekvadorlu futbolcunun açıklamaları şu şekilde:

"Bu sezon Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve yeni teknik heyetimizin gelişi ile çok öz güvenli bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Özellikle de kendi açımdan böyle. Geldiği ilk gün benimle konuştu ve benden neler istediklerini anlattı. Ben de bunlara hızlı bir şekilde adapte olduğumu düşünüyorum. Sezonun başında olmamıza rağmen çok fazla gol atma imkanı yakaladım. Gol attığınız zaman öz güveniniz de yükseliyor. Bir forvet oyuncusu için çok önemli. Doğru bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Kariyerimdeki en iyi sezon başlangıcını yaptım. Umarım, takım olarak bu şekilde devam ederiz ve her maç üzerine koyarak, gelişerek devam ederiz. Bu sene çok güçlü bir takım oluşturduk. Her gün daha da iyiye gidebilmek için çok çalışıyoruz. Ve sezon sonunda bu çalışmalarımızın meyvesini alıp, hep birlikte mutlu olacağımızı düşünüyorum."

"Önde oynayan oyuncular için sistem çok etkili"

"Önde oynayan oyuncular için bu sistem çok etkili. Çünkü biz maçların çoğunu rakip yarı sahada oynuyoruz. Böyle olduğu zaman doğal olarak rakip kaleye daha yakın oluyorsunuz. Rakip yarı sahada kapmış olduğumuz toplarla çok fazla pozisyona giriyoruz. Neredeyse her maç 8-10 pozisyona giriyoruz. Bu da bizim performansımızı etkiliyor. Umarım bu şekilde devam ederiz. Bunun için çok çalışıyoruz."

"Aramızda çok iyi bir uyum var"

"Konuştuklarımızın tamamını burada söylersem hocamız beni öldürür. (Gülüyor)  Saha içinde istediklerini, benden neler yapmam gerektiğini söyledi. Tabii ki özel şeyler de konuştuk. Kendisi çok güçlü bir takım oluşturdu. Aramızda çok iyi bir uyum var. Bunun da sahaya çok iyi yansıdığını düşünüyorum. Hem ligde hem Avrupa’da çok fazla maç yapıyoruz. Maçlarda oyuncuların isimleri değişse de oynadığımız oyunun değişmediğini görüyoruz. Bu da ne kadar iyi çalıştığımızın bir göstergesi."

"Seçim hocanın kararı"

"Oyuncular arasındaki rekabet herkesin performansını yukarı çekiyor. Bu sadece benim pozisyonum için geçerli değil, takımdaki her pozisyonda oynayan oyuncuların kendi aralarında rekabet oluyor. Bu da sizi daha fazla çalışmaya zorluyor. Ve bu şekilde maçlarda daha iyi performans sergileyebiliyorsunuz. Benim pozisyonumda da çok fazla iyi ve büyük oyuncu var; Joao Pedro, Michy Batshuayi ve Serdar Dursun gibi. İlk 11’de oynayabilmek ve maçlarda süre alabilmek için antrenmanlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Aramızda sağlıklı bir rekabet var. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Seçim yapmak hocanın kararı."

"Engellere hazır olmamız gerekiyor"

"Henüz ligin başındayız. Şampiyonluğu konuşmak için çok erken ama iyi bir başlangıç yaptığımız doğru. Bu şekilde her gün üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Maçlar oynandıkça rakipler bizi daha yakından tanıyorlar. Nasıl oynadığımızı daha iyi anlıyorlar. İşleri zorlaştırmak için bize karşı önlemler almaya çalışıyorlar. Bizim de bu engellere hazır olmamız gerekiyor. Konuşmanın henüz erken olduğunu düşünüyorum ama biz takım olarak şampiyonluk için savaşmaya hazırız."

"Evimizde çok güçlüyüz"

"Harika bir maç olacağını (Fenerbahçe-Medipol Başakşehir) düşünüyorum. Ligin en iyi oynayan takımlarından birine karşı oynayacağız ama biz de evimizde oynadığımız maçlarda çok güçlüyüz. Rakibimizin zaaflarını iyi bir şekilde görüp, onlardan faydalanmaya çalışacağız. Umarım 3 puan evimizde kalır."

"Umarım Rennes maçından galip ayrılırız"

"UEFA Avrupa Ligi grubumuzda iki maçımız kaldı. Umarım gruptan birinci çıkan takım biz oluruz. Evimizde zor bir maça (Rennes) çıkacağız ama az önce de ifade etmiş olduğum gibi biz evimizde oynadığımız maçlarda çok güçlüyüz. Umarım o maçlardan galibiyetle ayrılırız. Neler olacağını göreceğiz."

"Ballon d’Or söylemi hoşuma gitti"

"Ballon d’Or söylemini ben de sosyal medyada gördüm ve hoşuma da gitti. Taraftarlarımızın sosyal medyadan yapmış oldukları şeyler hoşuma gidiyor. Sürekli destek mesajları da alıyorum, daha iyiye gidebilmek için... Her zaman pozitif mesajlar atıyorlar. Umarım bu şekilde gelişerek devam edebilirim. Atmış olduğum goller tabii ki takımıma yardım etmek anlamında benim için çok önemli. ’Gol Kralı’ olabilirsem de ne mutlu bana. Ne olacağını göreceğiz. Ben bu şekilde takımıma yardım ederek devam etmek istiyorum, benim için en önemli şey de budur!"

"Türkiye’de her yere beni GOAT diye çağırıyorlar"

"Artık her yerde beni ’GOAT’ diye çağırıyorlar. İsmim ve soy ismimle hitap edilmiyor, herkes bu takma ismi kullanıyor. Benim de hoşuma gidiyor. Eğer taraftarlarımız bundan mutluysa ben de mutluyum. Onların göstermiş olduğu sevgi inanılmaz! Her gün daha iyiye giderek onları mutlu etmek istiyorum. Biliyoruz ki bu sezon şampiyon olmak bizim için çok önemli. Çünkü Fenerbahçe uzun yıllardır şampiyon olamıyor. Biz de işimize odaklandık ve bunu başarabilmek için çok çalışıyoruz. Ekvador’da beni ’Superman’ diye çağıyorlar, Türkiye’de GOAT diye çağırıyorlar. İkisi de hoşuma gidiyor."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ronaldo 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi avrupa ligi kupasi alinirsa valencia ballondor
    Cevapla