Fenerbahçe, dünya devlerini geride bıraktı!

Fenerbahçe, Avrupa’nın 5 büyük liginde ve Süper Lig’de PSG’den sonra maç başına en çok gol atan 2. takım konumunda.

Fenerbahçe, dünya devlerini geride bıraktı!
Fenerbahçe, dünya devlerini geride bıraktı!
GİRİŞ 20.09.2022 09:37 GÜNCELLEME 20.09.2022 09:38
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe , Süper Lig ’de sergilediği hücum performansıyla Avrupa’nın devlerini sollamayı başardı. Bu sezon ligde 20 kez fileleri havalandıran sarı lacivertliler, lig tarihinde ilk 6 maçlık süreçler itibarıyla en fazla gol attığı sezona ulaştı.

5 BÜYÜK LİGDEN SADECE PSG GEÇEBİLDİ

Fenerbahçe ayrıca bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde maç başına en fazla gol atan ikinci takım konumunda. Fransa Ligue 1’de oynadığı 7 karşılaşmalarda 25 gol atan PSG, maç başına 3.6 golle bu istatistikte zirveye çıktı. Sarı lacivertliler ise 6 karşılaşmada 20 kez fileleri havalandırırken maç başına 3.3’lük bir ortalama ile 2. sırada yer aldı.

BARCELONA VE BAYERN MÜNİH’İ SOLLADI

Sarı lacivertli takım bu istatistikte Manchester City (3,28), Barcelona (3), Bayern Münih (2,71) gibi devleri geride bırakmayı başardı. Avrupa’nın önde gelen 10 ligi değerlendirildiğinde ise Fenerbahçe’yi geçebilen diğer takım, tıpkı PSG gibi 7 maçta 25 kez ağları havalandırıp 3.6 oran yakalayan İskoç ekibi Celtic oldu.

VALENCiA DA HAALAND VE LEWA’YI SOLLADI

Fenerbahçe kulüp bazında maç başı gol ortalamasından Avrupa’nın birçok büyük ve ünlü kulübünü geride bırakırken futbolcularda benzer bir performansa Enner Valencia imza attı. Bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde 3 ve üzeri gol atan oyuncular arasında en sık gol sevinci yaşayan isim 47 dakikada bir gol sevinci yaşayan Valencia oldu. Ekvadorlu futbolcu bu istatistikte 52 dakikada bir gol atan Manchester City’li Erling Haaland ile 56 dakikada bir ağları sarsan Barcelona’lı Robert Lewandowski’yi geçmeyi başardı. (Fanatik)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 30
  • reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende boş bir adamsın fanatikliği bırak tebrik et
    Cevapla
  • gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ya bu ne boş bi haber
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen bos ki ne boş
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    İstediği kadar gol atsın, Sonuç Ümraniye sporla beraberlik, Konya ya yenilgi. Şampiyonluğu en fazla gol atana değil, en fazla puan toplayanlara veriyorlar.
    Cevapla
  • FENERLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağla ;D başarı başarıdır. gs nin uefa kupası gibi başarıdır . kıskanma tebrik et geç
    Cevapla
  • Yeni velet 2 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence de..
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray Beşiktaş a böyle yorum yapıldığı Bende aynen sizler gibi derdim
    Cevapla
  • palulu 1 yıl önce Şikayet Et
    bos beles bir haber sanki ayni ligde oynuyorlar haber degeri olmayan bir olay nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle