Dilmen'den Kim Min Jae yorumu! 'Asla kart değil'

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında kırmızı kartla oyun dışında kalan Kim Min Jae'nin pozisyonunu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Dilmen'den Kim Min Jae yorumu! 'Asla kart değil'
Dilmen'den Kim Min Jae yorumu! 'Asla kart değil'
GİRİŞ 17.10.2021 20:17 GÜNCELLEME 18.10.2021 10:14
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Trabzonspor, Süper Lig’in 9'uncu haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin Güney Koreli stoperi Kim Min Jae, karşılaşmanın 23. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Tartışmalara neden olan pozisyonu spor yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"Adına yakışır bir tempoda başladı maç. Pereira 1 değil 3 puan için gitmiş, kadrosundan belli. Abdullah Avcı da çılgın bir takımla çıktı. Tek Berat, önünde Abdülkadir, Gervinho, Nwakaeme, Djaniny, Bakasetas ile çıktı. 5-6 gol olmaya aday bir maç. Futbol sadece oyuncuların oynadığı oyun değil. Bazen psikolojik faktörler hakemleri de etkiler. Son 10 gündür hakemlerin üzerindeki büyük baskı etkilemiş. Maçın bitiş düdüğünde Berat 'Niye oynatmadın' diye hakemin dibine kadar gidiyor. O gücü hakem verir futbolcuya. Fenerbahçe şık golle öne geçti. Trabzonspor beraberliği yakaladı. Normaldir.

Fenerbahçe'nin tüm düzeni kırmızı kartla darmadağın oldu. Fenerbahçe'nin öne geçmesi sarı lacivertliler adına şans oldu aslında. Final paslarını atacak Mesut Özil var, bitirecek Rossi ve Valencia vardı. Ancak, sonra oyun değişti. Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarını yönetmek zordur. Faul bile tartışılır. Maksimum faul olabilecek bir pozisyonda Ali Şansalan'ın müjde verir gibi ikinci sarıyı vermesi.

Nwakaeme, 1 dakikalık itirazına kart vermedi. Gustavo'nun tek itirazına lap diye kart verdi. Kim'e faul verilebilir ama kart asla değil. Türkiye'de bile bu pozisyona faul vermiyorlar, sarı kartı hiç vermiyorlar.

Türkiye'yi tanıyorum. Herkes Kim'e doğru kart diyecek ama ben çok ama çok ağır buluyorum. Enner Valencia, Ali Şansalan'ın gözü önünde kafa topuna çıktı. Dirseğini kullandı. Sarı kart veremedi. Vermedi demiyorum veremedi."

Erman Toroğlu: Hakem doğru yaptı

Futbol yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu da tartışılan kararlarla ilgili, "Ceza alanına 1 metre kala da Fenerli oyuncu Kim onu arkadan dirseğiyle itti. Bakın yanyana mücadele olsa omuz omuza kabul ederim ama bu tarz müdahaleyi arkadan yaparsanız hakem faulü de verir, sarı kartı da verir. Bu pozisyona çok yorum yapılacak ama hakem doğru yaptı.
Penaltı pozisyonunu tartışmaya gerek bile yok. Çok net penaltı.
Direkt kırmızı da yapabilir miydiniz?
Düşünmekte fayda var. Fenerli defans oyuncusu Szalai resmen grekoromen güreş yaptı. VAR'ın araya girmesiyle penaltı belirlendi." yorumunu yaptı.

Deniz Çoban: Faul çaldıysan kartın rengi sarı kart değil, kırmızı kart olmalıydı

Eski hakemlerden Deniz Çoban da maçtaki iki kritik pozisyonu şöyle yorumladı: 

23.dakika Kim-Nwakaeme pozisyonu epeyce tartışılacak bir pozisyon. Tam omuz omuza değil. Bence Nwakaeme, Kim’in temasını çok güzel kullanıyor. Faul diyenler, faul değil diyenleri; faul değil diyenlerde faul diyenleri kolay kolay ikna edemeyeceği bir pozisyon. Hakemi ağır eleştirmemekle birlikte, şahsi fikrim oyun devam etmesinden yana. Bence faul yok pozisyonda. Hakem burada düdük çalmışsa pozisyonu kart göstermeden geçemez. Burada faul çalınmışsa kartın rengi sarı kart değil, kırmızı kart olmalıydı. Çünkü burada bir faul varsa Trabzonsporlu futbolcunun bariz bir gol atma şansı vardı.

83.dakika Trabzonspor lehine VAR yardımıyla verilen penaltı doğruydu. Ancak bu pozisyonda Szalai rakibinin beline sarılarak penaltı yapıyor. Bu pozisyonda oyuncu tek vuruşta gol yapacak pozisyonda. Hareket penaltı ama beraberinde gösterilecek kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı.

Kim Min Jae'nin ikinci sarı kartıyla ilgili eski hakemlerin yorumları şu şekilde:

Deniz Çoban: "Bence faul yok."

Lale Orta: "Faul yok. Devam etmeliydi."

Bülent Yıldırım: "Hakemin yeri yanlış. Çünkü çok uzak. Bence faul yok. Pozisyon devam ettirilmeliydi."

Bünyamin Gezer: "Kim Min Jae'nin ikinci sarısı direkt kırmızı kart olmalıydı."

Erman Toroğlu: "Kim Min Jae rakibini itiyor. Faul ve sarı kart doğru."

Trabzonspor'un kazandığı penaltı ile ilgili ise eski hakemlerin yorumları şu şekilde;

Bülent Yıldırım: "Penaltı kararı doğru. Bariz gol şansı yok. Sarı kart doğru."

Deniz Çoban: "Katılmıyorum. Bariz gol şansı var. Penaltı ve kırmızı kart."

Erman Toroğlu: Bu pozisyon bariz gol şansı, penaltı ve kırmızı kart!

YORUMLAR 128
  • mehmetcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rırvana göre değil kardeş o hep fener kazansın ister başkaları baksın ister.
    Cevapla
  • mehmetcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet daha önce ts alanya konya maçlarında tık kırmızı kart ama konu fener olunca yok efendim faul yok neymiş burada kart olmazmış yok efendim ali koç ağlıyormuş. yok efendim rıdvan efendi burada faul yok kırmızı yok o zaman seninde trt de işin yok bırak git rıdvan efendi anadın. bırak git çık artık fener fanatikliğinden ya yorumunu yap ya bırak git ok.
    Cevapla
  • aps 2 yıl önce Şikayet Et
    gözler de görmüyor ya neyse. kalplerde mühürlenmiş. eski malum hallerine dönmüş.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rıdvan gole giden adamı düşürmek kart değil mi?
    Cevapla
  • mehmetcan 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeş bunlar anlamaz anlatma boşuna boşver.
    Cevapla
  • Samses 2 yıl önce Şikayet Et
    bakın fb gs bjk nin maçlarına, diğer takımlar sağdan soldan atak yapıyorlar, bizim sözde büyük takımlar bir türlü çıkamıyor kendi sahasından, sonra en ufak bir temasta bizim sözde büyük takımın imdadına hakemler yetişiyor, anadolu takımının baskısı sona eriyor, bunları her maçta görmek mümkün, bu gözle izleyin birde maçları, yoksa penaltı ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle