Türkiye için Avrupa'da çok kritik gece!

UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’nda an itibarıyla 18.’liğe kadar geriledik. Bu sezonu ilk 15 içinde bitiremezsek; 2023-24’te Avrupa’ya 5 değil, 4 takım göndereceğiz.

Türkiye için Avrupa'da çok kritik gece!
Türkiye için Avrupa'da çok kritik gece!
GİRİŞ 26.08.2021 10:22 GÜNCELLEME 26.08.2021 10:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türk futbolunda bu akşamın önemi çok ama çok büyük... UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’nda her sezon performansımız düşüyor ve bu yüzden de Avrupa kupalarında takımlarımızın sayısı ile gruplara kalma şansları giderek azalıyor. Bu sezon son kez Süper Lig şampiyonumuz; yani Beşiktaş Devler Ligi’nde direkt gruplara kaldı. Önümüzdeki sezon ligimizde mutlu sona ulaşan, 2022-23’te Devler Ligi’nde gruplara kalmak için 2 ön eleme oynayacak. Eğer takımlarımız Avrupa’ya erken havlu atmaya devam ederse, gelecekte durum daha da kötüleşecek.

1. ön elemeden başlıyor...

Sıralamada sezona 17. başladık ve şu an 22.700 puanla 18. sıradayız. Genel puanlamada son 5 sezona bakılıyor. Her dönem performansı, 2 sezon sonraki durumu etkiliyor. Bu doğrultuda 2021-22 dönemini ilk 15 içinde tamamlayamazsak, 2023-24’te Avrupa’ya 5 değil, 4 takım gidecek. Devler Ligi’nde tek temsilcimiz (1. ön elemeden başlayacak) olacak ve Avrupa Ligi’nde ise hiçbir takımla temsil edilmeyeceğiz. Diğer 3 temsilcimiz, Konferans Ligi’ne 2. ön elemeden start verecek.

Kartal zaten gruplarda

Beşiktaş, zaten Kupa 1’de gruplarda... Ne kadar çok takımımız gruplara kalırsa, Türk futbolunun geleceğini kurtaracak puanları daha çabuk toplama ihtimalimiz o kadar kuvvetlenecek. İşte bu yüzden bu akşam Avrupa Ligi’nde Galatasaray ve Fenerbahçe , Konferans Ligi’nde ise Trabzonspor ile Sivasspor’un rakiplerini geçerek yollarına devam etmeleri hayati önem taşıyor. Eski günlere dönmek ve yeniden lig şampiyonumuzun direkt gruplara kalmasını sağlamak biraz zaman alacak. Kupa 1’de bu garantiyi kapmak için Türkiye’nin 10. sıraya yükselmesi ya da 11. olursa, Devler Ligi’ni kazanan takımın aynı sezon ülkesinde de gruplara katılım vizesi alması gerekiyor. (Fanatik)

YORUMLAR 12
  • Levrok 2 yıl önce Şikayet Et
    Su Fenere operasyon yapmasalardi bugün ilk 8 deydik. Bugün yine puanlari sadece Fenerbahce topladi.
    Cevapla
  • Satılık ülke 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah türk takımları min hepsi elenir nedenmi bir ülkede adalet yoksa ülkeyi yöneten aile ve soyu bozuk yoladaslari ülkeyi soyup satarken halk kuzu gibi olmuş Gigi çıkmıyor ulan böyle ülkemi olur bu akp ye oy verenlerin soyları kurusun inşallah
    Cevapla
  • z kusagi 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • z kusagi 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Aakp 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin soyunuz kurusun allahdan korkmazlar
    Cevapla
  • Egeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun ülke futbolunu bu hale getirenlere.80 milylonluk ülkeyi rumlardan bile geri düşündünüz.
    Cevapla
  • Ali Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terim ve derin GS sağolsun... haketmeden dolaplarla Beşiktaşın şampiyonluğunu çaldılar...
    Cevapla
  • Selçuklu… 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanın utanın harcadınıgız onlarca milyar liradan utanın… rum kesimi bile türkiyenin üstüne çıkmış… ey galatasay fenerbahçe trabzon beşiktaş utanın yazıklar olsun size avrupada sıradan takımlardan bile puan alamıyorsunuz… türkiyede şampiyon olsanız nolur olmasanız nolur yazıklar olsun… inşAALLAH hiç takım almazlar… ben delivletin yerinde olsam 5 dene avrupa kupalarını yasaklarım… yabancı futbolcuyuda yasaklarım… herkes kendi yetiştirdi oyuncuları gençleri oynatmak zorunda kalsın… yabancı çöplügü oldu takımlarınız… adamı alıyor gönderiyor 30 40 mülyon tl çöpe gidiyor.. vermezsen gidip fifaya başvurup alıyor… bu para milletin cebinden çıkıyor
    Cevapla
  • Misafir66 2 yıl önce Şikayet Et
    Kibris Rum Kesimi bile bizim ustumuste. Her sende dahada kotuye gidiyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle