Ali Koç açıkladı! Emre Belözoğlu dönemi bitti

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Teknik Direktör Emre Belözoğlu ile yola devam etmeyeceklerini resmen duyurdu.

GİRİŞ 01.06.2021 16:03 GÜNCELLEME 01.06.2021 18:08
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. Koç, Emre Belözoğlu'nun yeni sezonda sarı-lacivertli takımda teknik direktör olarak görev almayacağını açıkladı.

Ali Koç'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"Duyumlarımızdan bazı endişelerimiz vardı, dünkü açıklamaları beklemek istedik. Pazar günü kısıtlamaların devam edeceğini hesap edemedik. Yeni bir duyuru yapmamız gerekiyor. 12-13 Haziran'ı 1 gün geriye çekmek, hukuken mümkün değil, mahkemelik bir konu bile olabilir. İkinci seçenek için de çok konuştuk ama hepimizin ilk defa karşılaştığı bir durum. Sabit tutalım, özel bir izin alabilir miyiz dedik. Pazara sabit kalabilir miyiz diye çalışıyoruz, zor görünüyor. Olursa bizler için çok çok iyi olur. Olmadığı takdirde, yarın geceye kadar yeni duyuru yapacağız. Onu yaparsak da seçim 25-26'sına kalacak."

"Bu bir norm haline geldi"

Herkesin vakıf olduğu bir konu var, nisan ayında şampiyon, yok efendim Zorlu sezonu, Dilmen, Tatlı sezonları... Sonuç ortada. Bunları dillendirenler, bir daha bu konulara girmiyorlar. Bu bir norm haline geldi. Bu herkesi ilgilendiren ve bir o kadar da rahatsız eden bir konu. Bu her sene devam ediyor. Bundan sonra sistemi değiştiremiyorsak, kendimizi değiştireceğiz demiştim. Bazıları tarafından naif, bazıları tarafından saf karşılanmış olabilir. Saf ve dürüst olmayı, algı operasyonu yapan kişilere tercih ederim. Umarım böyle olanların sayısı daha da artar, bu sektörün değişmesi lazım. Bizim dirençle karşılaşmamızın sebebi, biz eski köye yeni adet getirmeye çalışıyoruz. Uygun bir dille, centilmence, ortamı germeden de başarının gelebileceğini, adil rekabetin marka değeri için ne kadar önemli olduğunu belirttik."

"Niye hep Fenerbahçe?"

Hep imalar ve algılar, Fenerbahçe üstünden yapılıyor. Bir kulübün çimcisinden, en üst seviyesine kadar bunu söylüyorlarsa bu bir stratejinin ürünüdür. Şaşırmadık, üzüldük. Niye hep Fenerbahçe? Bu Fenerbahçe'nin belki de büyüklüğüyle de paralel bir durum. Bir rakibimiz seçimlere gidecek, hiçbir aday Fenerbahçe'yi dilinden düşünmüyor. Aynı durumu Fenerbahçe'nin adaylarından duyamıyorsunuz."

"Emre Belözoğlu'na teşekkür ederim"

"İnşallah bütün başkanlık dönemimi bir hocayla geçiririm dedim, hoca konusunda hedeflediğimiz kan uyuşmasını bir türlü yakalayamadık. Bu değişikliği yaptıkça birçok şey zincirleme etkileniyor. Biz de aynı hocayla devam ediyor olmayı isterdik. Emre Belözoğlu'na teşekkür ederim. Bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden ne istediysek, saf duygularla elinden gelenin en iyisini yapmak üzere, elini taşın altına koydu. Birçok konuda büyük artılar getirdi. En büyük hayali teknik direktör olmak olan bir insanın bu riski alma mecburiyeti yoktu. O geldikten sonra Fenerbahçelilerin beklentisine çok daha yakın bir seviyede futbol oynandı. Biz şampiyonluğu Sivas maçında kaçırdık."

"Emre Belözoğlu ile devam etme kararı çok riskli olacak"

"İleriye dönük olarak 3 alternatifimiz vardı. Emre ile devam etmek. Yabancı bir hoca ile Emre'nin devam etmesi. Yabancı yepyeni bir teknik direktör vardı... Neden yabancı diyorum, yerli adaylara baktığımız zaman öne çıkan tek teknik direktör Emre Belözoğlu. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercih çok büyük risk, Emre için de haksızlık olur. Uzun süredir şampiyonluğa hasretlik var. 2-3 sene üst üste şampiyon olursun, kredin olur... Fenerbahçe'yseniz zaten çok büyük baskı var, diğer kulüplere istinaden. Emre'yi de o riske atmamak adına bu tercihi yaptık. Emre'yle bunu konuştuk. Zaten her şeyi konuşuyoruz. Emre düşünmek için zaman istedi. Çok sıcak bakmadı. Onu da anlayışla karşılıyorum.

Yeni hoca kim olursa olsun bazı konular var. Perotti konusu gibi. Kirada olup da istenilen, opsiyonu kullanılacak konular gibi konular yeni hocalık değil. Emre bunlar için zaman istedi. Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı bu süreç içerisinde vermiş oluruz. Sonuç ne olursa olsun, Emre Belözoğlu bugün olmasa da yarın bu kulübe çok büyük hizmetler yapmaya devam edecektir.

Emre ile zaten biz sezon içinde bu görevi aldığı zaman, sportif direktörlüğün bittiğini konuşmuştuk. 1 gün hoca, 1 gün sportif direktör olmaz. Emre'nin de gönlünde hocalık var zaten.

Ali Koç'tan transfer açıklaması! '1 stoper, 2 forvet...'Ali Koç'tan transfer açıklaması! '1 stoper, 2 forvet...'

"Bizim şeffaf olmadığımıza dair iddiaları reddediyorum"

"Biz kendimize güveniyoruz, bizim özgüvenimiz yüksek. Samimi her türlü eleştiriye tamamen açığım. Bizim kompleksimiz yok. Biz insanız, hata da yapıyoruz. Önemli olan bunlardan ders alarak tekrarlamamak. Bizim şeffaf olmadığımıza dair iddiaları reddediyorum. Süper Lig kulüpleri arasında en şeffaf, eleştiriye en açık kulüplerden biriyiz. 2020-21 sezonunda açıklanan datalara bir bakın. Nasıl olur ki Türkiye'de geçen sezon sadece beş kulüp menajerlik ödemesi yapmış? Bunu bir sorun. Biz suçlanıyoruz ya. Nasıl olur da Türkiye'de harcanan menajerlik ücretinin yarısını sadece Fenerbahçe ödüyor?"

"Bu sene o kadar olay oldu bir kere Fenerbahçe'nin maçında bir olay çıktı mı?"

Fenerbahçe, 3 senede bir BB Erzurumspor maçı dışında bir kere sıkıntı yaşamış mı? Onda da rakibimiz küme düşüyordu. Bu sene o kadar olay oldu. Bir kere Fenerbahçe'nin maçında bir olay çıktı mı? Orada bu oldu, burada bu oldu... Bunlar tesadüf mü? Çünkü saygı duyuyoruz. Anadolu kulüpleriyle olan ilişkimiz, tarihte olmadığı kadar iyidir. Bu kendiliğinden olmuyor."

"Bazı şeyleri ne yazık ki yaşayarak deneyimliyorsunuz"

Burada attığınız her adamı 30 kere düşünmeniz lazım. Biz üç hocayla çalıştık. Cocu, Ersun Yanal, Erol Bulut. Diğerleri geçiciydi. Öyle bir yazıyor ki insanlar. Kazandığımız tecrübe ve deneyimle, birçok konuda daha farklı hareket eden bir yönetim olduğunu göreceksiniz. Bizim uygulama zaaflarımız oldu, bazı şeyleri de ne yazık ki yaşayarak deneyimliyorsunuz."

"Orada net bir şekilde sınıfta kaldık"

Hayal ettiğimiz Fenerbahçe doğal olarak futbol olarak algılanıyor. Orada net bir şekilde sınıfta kaldık. Hayal ettiğimiz Fenerbahçe, sadece futbol şampiyonluğuyla ölçülen bir Fenerbahçe değildi. Futbolda hiç tahmin etmediğimiz şekilde, attığımız adımlar sonuç vermedi. Aksini savunmak yanlış olur. Bu seneki şampiyonluk... Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaybettik. Bizim 14-15 puanımız gitti ama biz o yapılanlara rağmen şampiyonluk şansımızı buraya getirdik

YORUMLAR 124
  • mustafa emer 2 yıl önce Şikayet Et
    sevindim
    Cevapla
  • abdulkerim 2 yıl önce Şikayet Et
    emre ile devam edilmeli ligimizin en iyi çalıştıranı. antrenman yaptıran antrenörler değişmeli çok az çalışma yaptırıyorlar çünkü yeni transferler cisse,thiam, samuel,samatta geldiğinde fişek gibiydi sonradan kondisyon eksikliği nedeniyle düşüş yaşadılar. mesut özil futbolu unutmuş hiç oynayamıyor kiralık yada satılık gönderilmeli.frey,zanka,tserant,lemos kiralık yada satılık gönderilmeli.
    Cevapla
  • Sivas 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl gitmesi gerekenler gitseydi Fenerbahçe kötü dönemlerini çok geride bırakırdı. Yine de Fenerbahçe büyük takım. Hem içten hem de dıştan yapılan müdahalelere rağmen yıkılmıyor. Emre Belezoğlu, seni seviyoruz.
    Cevapla
  • Emin çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Simit satsın ama kavga etmeden yapabilirse..
    Cevapla
  • yorgun ve öfkeli 2 yıl önce Şikayet Et
    asıl seninle devam edilmemelidir , şans eseri emre kupayı alaydı ozaman kral olurdu değilmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle