Eljif ilk kez açıkladı! 'Her maçtan sonra...'

Fenerbahçe'nin 19 yaşındaki yıldızı Eljif Elmas, hedeflerinden hayallerine, takımın gidişatından, transfer söylentilerine kadar birçok konuda konuştu.

Eljif ilk kez açıkladı! 'Her maçtan sonra...'
Eljif ilk kez açıkladı! 'Her maçtan sonra...'
GİRİŞ 06.04.2019 11:36 GÜNCELLEME 06.04.2019 12:23

Sözcü Gazetesi'nden İrfan Yirmibeş'e özel bir röportaj veren Elmas, "En sevdiğim tezahürat Ali Koç Başkan Fenerbahçe şampiyon" dedi.

 

 

İşte genç yıldızın röportajından öne çıkanlar...

‘BAŞARACAĞIMI GÖSTERDİM’

 

 

Sözlerine Fenerbahçe'ye geliş sürecini anlatarak başlayan Eljif, “Pek çok kişiyle konuştum. ‘Fener'de oynaman zor olur ama iyi performans gösterirsen hedeflerine çok daha kolay ulaşırsın' dediler. Genç oyuncuların da başarabileceğini göstermek için geldim. Bunu da başardığımı düşünüyorum. 19 yaşımda 34 maçım var. Birkaç maç dışında performansım düşmedi. Sürekli oynasam daha iyi olacağımı düşünüyorum” diye konuştu, sözlerine şöyle devam etti:

‘DAHA İYİSİ İÇİN SAVAŞIRIM’

“Benim kitabımda ‘Bu kadar yeter' diye bir söz yok. Her zaman daha iyisini yapmak için mücadele ederim, savaşırım. Takımın en iyisi olmak isterim. Büyük hayallerim ve büyük hedeflerim var. Gelecekte adından söz ettiren marka bir futbolcu olmak ve Ballon d'Or kazanmak istiyorum. La Liga'da oynamak isterim. Hedefim; 4-5 yıl içinde, Real Madrid ya da Barcelona forması giymek. Makedonya ile de EURO 2020'ye katılmayı hedefliyorum.”

‘MİLLİ TAKIMDA DAHA RAHATIM’

Milli takımında daha etkili olduğuyla ilgili yorumlara genç yıldız hak verircesine konuştu: “Alt yaş kategorilerinden bu yana 10 numara ve kanat forvet oynadım. Milli takımda daha önde oynuyorum. Fenerbahçe'de ise geride, daha defansif bir rol üstleniyorum. Milli takımda daha rahat hissediyorum. İleride oynayınca da farkımı gösteriyorum. Kendimi 6 ya da 8 değil, 10 numara olarak görüyorum. Dikine ve direkt kaleye giden, driplingi seven bir oyuncuyum ama benden basit oynamam isteniyor. Hocanın kararına saygılıyım. Göreve hazırım. Zorluklar yaşadım ama şimdi ‘İyi ki gelmişim' diyorum.”

‘HAYATIM FUTBOL’

Eljif Elmas, hedeflerine ulaşmak için çok çalışması gerektiğinin farkında olduğunu gizlemiyor. “Her maç sonrası görüntülerimi izliyorum” diyen genç futbolcu, “Eksiklerimi kapatmak için herkesten çok çalışmalıyım. Gezmeyi sevmiyorum, antrenman dışında genellikle ailemle evde zaman geçiriyorum. Çünkü henüz hedeflerime ulaşmış değilim. Hayatımda sadece futbol var, sadece futbola odaklanmış durumdayım, kendimi geliştirmek için çalışmalar yapıyorum” diye konuştu. Özeleştiri de yapan Eljif, “Bu sene skor katkısı olarak iyi değilim. 1 gol-0 asistle bir şey yapamazsınız. 13 net pozisyona girdim, 26 pozisyon hazırladım. Hepsini izliyorum, nasıl daha yaparım diye bakıyorum” dedi.

‘YANAL’LA TOPARLADIK’

“Sezona yeni bir teknik direktör, yeni bir sportif direktör, yeni oyuncularla başladık, her şey yeniydi. Onun için bazı zorluklar yaşadık. Fenerbahçe olarak kötü bir sezon geçiriyoruz. Hocamız Ersun Yanal ile toparlamaya başladık. Ersun Yanal ile daha fazla topla oynuyoruz, daha baskılı oynuyoruz ve çok daha iyi olacağız.”

‘FENERBAHÇE’DE MUTLUYUM’

“Küçüklüğümden beri hayal ettiğim yerdeyim. Çok mutluyum, umarım uzun yıllar bu formayı giyebilirim. Futbola Makedonya'da Fenerbahçe okulunda başladım. İstanbul'a geldik, altyapıda bir maç yapmak için. Kadıköy'ü gezerken boğayla fotoğraf çektirdim.”

ELJIF’LE KISA KISA

-Ali Koç, bize karşı çok iyi. Genç futbolculara çok değer veriyor.

-40 yaşına kadar oynamak isterim, bakacağız artık.

-En beğendiğim tezahürat, ‘Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon'

-İdolüm Ronaldinho. Kendime Ronaldinho'yu örnek alıyorum.

-Transfer haberlerine bakmıyorum. Aklım tamamen Fenerbahçe'de.

-Taraftar gereken her şeyi yaptı, artık biz de gücümüzü göstermeliyiz.