İngilizler şike sürecini hortlattı! O haber...

İngiliz gazetesi The Guardian, Süper Lig'de Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında gerilime neden olan 2010-2011 sezonu ile ilgili uzun bir analiz haber yayınladı.

İngilizler şike sürecini hortlattı! O haber...
İngilizler şike sürecini hortlattı! O haber...
GİRİŞ 15.12.2017 11:55 GÜNCELLEME 15.12.2017 13:55
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, 2010-11 sezonunda yaşanan şike olayları ışığında o zaman UEFA Genel Sekreteri olan Gianni Infantino'nun TFF ile yapılan yazışmaların ardından Fenerbahçe'ye verilecek ceza konusunda gerekli yaptırımları uygulamadığını ve süreç boyunca gevşek davrandığını yazdı.

Gazetede yer alan haberde, şike döneminde TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın UEFA ile pazarlık yaptığı ve Fenerbahçe'ye verilecek cezanın yayın gelirleri başta olmak üzere Türk futboluna ağır darbe vuracağı gerekçesiyle sarı lacivertlilerin bir alt lige düşürülme cezasının uygulanmaması konusunda görüştüğü ifade edildi.

Fransız Le Monde gazetesinin de gündeme getirdiği iddiaya göre, TFF birimlerinin 19 Ocak 2012'de Infantino'ya yazdığı mektupta kendi disiplin uygulamalarında herhangi bir iyileştirme yapılmasının UEFA kurallarına uygun olup olmadığı
soruldu.

Infantino'nun ertesi gün verdiği "Yapılan teklif mantıklı, uygun ve yerinde" sözleriyle olumlu yanıtı sonrası TFF, disiplin yönetmeliği çerçevesinde vermesi gereken cezadan daha azını uyguladı.

Dönemin UEFA Başkanı Michel Platini'nin sözcüsü ise bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından konudan Platini'nin haberinin olmadığını, bahsedilen dönemde disiplin konularındaki bütün yasal gelişme ve taleplerle Infantino'nun ilgilendiğini ifade etti.

SORUMLULUK TFF'DE

Dönemin TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal'ın, Infantino'ya 19 Ocak 2012'de bir yazı gönderdiği ve bu yazıda öneri olarak Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi yerine şampiyonluk etiketinin elinden alınması, 12 puanının silinmesi gibi önerilerde bulunduğu kaydedildi. Bu önerilere Infantino'nun ise 'sorumluluğun öncelikle TFF'de olduğu' şeklinde cevap verdiği ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere o dönem Fenerbahçe'nin şampiyonluğu TFF tarafından tescil edildiği halde sarı-lacivertliler 2 sezon boyunca UEFA organizasyonlarından men edilmiş, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) de bu kararı onamıştı.

TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

Guardian'ın haberini sosyal medya hesaplarından paylaşan Trabzonspor; "Kulübümüz adalet mücalesini her alanda sürdürecektir. Sonuna kadar devam!" açıklaması yaptı.

YORUMLAR 56
  • Selçuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Şike sürecinin bir kumpas süreci olduğunu sağır sultan bile duydu! İngiliz oyunları hepimizin malûmu. Yeni bir oyun peşindeler... Mesele Türkiyeyi karıştırmak.
    Cevapla
  • Kapak 6 yıl önce Şikayet Et
    Şike deyince Galatasarayı tek geçerim.Trabzon ikinciliği kimseye bırakmaz
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler rumları severler :)
    Cevapla
  • Ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    Aziz yıldırım; nasıl bu hafta rahatmıyız? İlhan yüksel ekşioğlu; rahatız başkanım, iki tarlayıda sürdük, yağmur da yağarsa başaklar filizlenir. Mahkemede hakim soruyor aziz yıldırım'a " nedir bu tarlalar başaklar filizler" Aziz yıldırım; efendim, tarlalar maçlar demektir. Başakların filizlenmesi ise o maçlarla ilgili iyi dilek temennisidir. By konuşmalara şifreli konuşuyorlar demek abesle iştigaldir. Tabiki ne oluyor, hakim inanmıyor. Ama fenerli arkadaşlar siz inanın diyor...
    Cevapla
  • kapak 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakemlerin ve futbolcuların ölüm korkusuyla oynadıkları Trabzon maçlarını unutmadık.Sizin ve diğer takımların kazandıkları tüm şampiyonluklar çok temiz sanki.En temizi yine de Fenerbahçedir.
    Cevapla
  • isminiz 6 yıl önce Şikayet Et
    2019 seçimlerine yakın fifa fenerbhçenin küme düşürülmesini isteyecek ve türkiyeye ceza verecek
    Cevapla
  • Kapak 6 yıl önce Şikayet Et
    Bursayı küme düşüren beşiktaş , temizim diye dolaşsın ortalıkta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle