Pereira'nın derbi planını belli oldu!

Fenerbahçe, Ajax galibiyetinin ardından tüm konsantrasyonunu Galatasaray derbisine yoğunlaştırdı.

Pereira'nın derbi planını belli oldu!
Pereira'nın derbi planını belli oldu!
GİRİŞ 24.10.2015 10:18 GÜNCELLEME 24.10.2015 10:18

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynayacağı mücadeleye, kaleci Fabiano dışında Ajax kadrosu ve sistemi ile çıkmayı planlıyor. Özellikle savunma ve orta sahadaki performans bu maç için de kırılma noktası olacak.

Teknik Direktör Vitor Pereira, kafasındaki sistemi değiştirdi. İlk geldiğinde çift forvette ısrar eden Portekizli hoca, zamanla bu ısrarından vazgeçti ve 4-2-3-1’e döndü. Pereira’nın bir başka düşüncesi ise savunmayı sağlam tutmak adına beklerin hücuma fazla çıkmamasıydı. Hücum görevini ilerideki kanat oyuncuları yapacaktı. Savunmacılar ise daha tedbirli olacaktı. Ancak bu şekilde takım üretken olamadığı için Pereira bu duruma çözüm bulma arayışına girdi.

Son maçlarda Mehmet Topal, savunmadaki iki ismin arasında üçüncü stoper olarak oynuyor. İki stoper kanatlara açılınca iki bek ileriye çıkabiliyor. 

Emre rolünde

Bu durumun avantajları olsa da bu şekilde oynandığında Diego’nun yükü artıyor. Brezilyalı yıldızın, top alabilmek için daha çok geriye gelip daha çok efor sarfetmesi ve oyunu iki yönlü oynaması gerekiyor. Bir başka ifadeyle, önceki sezonlarda Emre Belözoğlu’nun yaptıklarını yapmaya çalışıyor.

KAYNAK: MİLLİYET