Almanya'ya büyük şok! İspanya yarı finalde

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde Almanya'yı 2-1 mağlup eden İspanya yarı finale yükseldi.

Almanya'ya büyük şok! İspanya yarı finalde
Almanya'ya büyük şok! İspanya yarı finalde
GİRİŞ 05.07.2024 21:37 GÜNCELLEME 05.07.2024 22:43
Bu Habere 533 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Almanya'yı uzatmaların son dakikasında attığı golle 2-1 yenen İspanya, yarı finale çıktı.

Stuttgart Arena'da yapılan maçın ilk yarısında iki takım da savunma güvenliğini elden bırakmadan gol aradı. İki ekip de girdiği nadir pozisyonlarda ya etkili şutlar çıkartamadı ya da kalecileri geçemedi. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya İspanya daha iyi başladı. İspanyollar, karşılaşmanın 51. dakikasında Dani Olmo'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra tüm riskleri alan Almanya, rakip kalede baskı kurdu. Pozisyonlar üreten ev sahibi takım, aradığı golü 89. dakikada Florian Wirtz'in ayağından buldu. Normal süre 1-1 beraberlikle sonuçlanınca 15'er dakikalık 2 uzatma devresine geçildi.

Gol sesinin çıkmadığı ilk uzatma bölümünde Almanya daha etkili oynayan ve pozisyonlar üreten takım oldu. İkinci uzatma da çekişmeli geçti. Normal sürenin son dakikasında yediği golle maçın uzamasına engel olamayan İspanya, uzatmanın son dakikasında Mikel Merino'nun kaydettiği golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla İspanya adını yarı finale yazdırırken, Almanya ev sahibi olduğu organizasyona çeyrek finalde veda etti.

İspanya, 6. kez yarı finalde

İspanya Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez yarı finalist oldu.

Tarihinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan İspanya, bir kez de ikinci oldu. İspanya, EURO 2020'nin ardından bu turnuvada da yarı finale çıktı.

Almanya, son 2 şampiyonada yarı final göremedi

Almanya Milli Futbol Takımı, son 2 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalin ötesine geçemedi.

İspanya ile en fazla Avrupa şampiyonu olan takım konumundaki Almanlar, son yarı finalini 2016'da oynadı. 2020'de son 16 turunda elenen Almanya, ev sahibi olduğu bu turnuvaya ise çeyrek finalde veda etti.

Kartlar havada uçuştu

Karşılaşmanın İngiliz hakemi Anthony Taylor, 1 kırmızı, 16 kez sarı kartına başvurdu.

Stresli geçen ve yaklaşık 40 kez faul yapılan müsabakada Almanlar 8 sarı kart, İspanyollar ise 1 kırmızı, 8 sarı kartla cezalandırıldı.

İspanya'dan Dani Carvajal, 110 ve 120+6. dakikalarda iki kez sarı kart görerek, kırmızı kartla oyundan atıldı.

Almanya'da Rüdiger, Raum, Andrich, Kroos, Mittelstadt, Schlotterbeck, Wirtz ve Deniz Undav, İspanya'da ise Le Normand, Ferran Torres, Unai Simon, Rodri, Morata ile Fabian Ruiz sarı kart gördü.

İspanya'da şok sakatlık

İspanya Milli Takımı, 6. dakikada Pedri'nin sakatlanmasıyla zorunlu değişikliğe gitti.

Maçın ilk dakikalarında Toni Kroos'un müdahalesiyle sakatlanan yıldız futbolcu Pedri, oyuna devam edemedi. Bu futbolcunun yerine 8. dakikada Dani Olmo oyuna girdi.

Olmo, mücadelenin 51. dakikasında kaydettiği golle takımını öne geçirdi. Mikel Merino'nun 119. dakikada attığı golün de asistini yapan Olmo, UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

Füllkrug direğe takıldı

Almanya'da Niclas Füllkrug'un 77. dakikadaki şutunda top direkten döndü.

Beraberlik için yüklenen Almanya'da Florian Wirtz'in sağdan ortasına altıpas gerisindeki Füllkrug, zor pozisyonda bekletmeden vurdu. Meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına dönerken Almanya önemli bir fırsattan gol çıkaramadı.

İspanya'da 3 oyuncu cezalı duruma düştü

İspanya, yarı final karşılaşmasında üç oyuncusundan yararlanamayacak.

Mücadelenin 29. dakikasında sarı kart gören Robin Le Normand, 120. dakikada yedek kulübesinde sarı kart gören Alvaro Morata ve 120+6. dakikada ikinci sarı karttan oyundan atılan Dani Carvajal cezalı duruma düştü.

Rakip, Portekiz-Fransa eşleşmesinden gelecek

İspanya, EURO 2024 yarı finalinde Portekiz-Fransa maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

Eşleşmede yarı final müsabakası, 9 Temmuz Salı günü Münih Futbol Arena'da yapılacak.

Almanya'nın 11'inde Türk asıllı 2 futbolcu

Almanya Milli Takımı'nın başlangıç kadrosunda Türk asıllı 2 futbolcu yer aldı.

Teknik direktör Julian Nagelsmann, İspanya müsabakasında İlkay Gündoğan ile Emre Can'ı ilk 11'de görevlendirdi. Deniz Undav ise yedekler arasında bekledi.

Emre Can, devre arasında yerini Robert Andrich'e bırakırken, İlkay'ın yerine de 57. dakikada Niclas Füllkrug oyuna girdi.

Toni Kroos, futbola veda etti

Almanya'nın yıldız orta saha oyuncusu Toni Kroos, profesyonel futbol kariyerini noktaladı.

Turnuva öncesinde futbolu bırakacağını açıklayan 34 yaşındaki futbolcu, Almanya'nın EURO 2024'ten elenmesiyle son maçına çıkmış oldu.

Kroos, Almanya Milli Takımı'nın formasını 118 maçta giyerken 17 kez gol sevinci yaşadı. Kulüp kariyerinde Bayern Münih, Bayer Leverkusen ve Real Madrid formaları giyen Kroos, toplam 718 müsabakada 62 kez fileleri havalandırdı.

Toni Kroos, müsabaka sonrasında tribünleri selamlayarak Alman futbolseverlere veda etti.


Tribünlerde ev sahibi Almanlar üstün

Alman futbolseverler tribünlerde ciddi üstünlük kurdu.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek final müsabakası, UEFA karşılaşmaları için 51 bin kişi kapasiteyle kapılarını açan Stuttgart Arena'da oynandı. Mücadele için sarı-kırmızılı formalar giyen İspanyollar azınlıkta kalırken beyaz formayla tribüne gelen Almanlar büyük çoğunluğu oluşturdu.

Tezahüratlarla takımlarına destek olan Alman futbolseverler, maç sırasında verdikleri tepkilerle hem İspanyol futbolcuları hem de hakem kararlarını etkilemeye çalıştı.



İspanya: 2 - Almanya: 1

Stat: Stuttgart Arena

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand (Dk. 46 Nacho), Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz (Dk. 102 Joselu), Yamal (Dk. 63 Ferran Torres), Pedri (Dk. 8 Dani Olmo), Williams (Dk. 80 Merino), Morata (Dk. 80 Oyarzabal)

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah (Dk. 80 Müller), Raum (Dk. 57 Mittelstadt), Emre Can (Dk. 46 Andrich), Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan (Dk. 57 Füllkrug), Sane (Dk. 46 Wirtz), Havertz (Dk. 91 Anton)

Goller: Dk. 51 Dani Olmo, Dk. 119 Merino (İspanya), Dk. 89 Wirtz (Almanya)

Kırmızı kart: Dk. 120+6 Carvajal (İspanya)

Sarı kartlar: Dk. 13 Rüdiger, Dk. 28 Raum, Dk. 56 Andrich, Dk. 67 Kroos, Dk. 73 Mittelstadt, Dk. 89 Schlotterbeck (Yedek kulübesinde), Dk. 94 Wirtz, Dk. 113 Deniz Undav (Yedek kulübesinde) (Almanya), Dk. 29 Le Normand, Dk. 74 Ferran Torres, Dk. 82 Unai Simon, Dk. 110 Rodri, Dk. 120 Morata (Yedek kulübesinde), Dk. 120 Fabian Ruiz (Yedek kulübesinde) (İspanya)

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 533
  • HASAN koç 1 gün önce Şikayet Et
    2 dünya savaşı çıkarttılar milyonların ölümüne sebep oldular soykırımcılar bozkurt selamından rahatsız olmuşlar selam kurt lara merih ve benzeri kardeşlerime islam kardeşliğine
    Cevapla
  • Boykot 1 gün önce Şikayet Et
    Biji İspanya
    Cevapla
  • Bozkurt 1 gün önce Şikayet Et
    Bir gurbetçi olarak almanyanın elenmesine çok sevindim. Neden çünkü buradaki zionist ile pkk'lı itler çok üzüldü, sağol İspanya.
    Cevapla
  • Salih Tuğra 1 gün önce Şikayet Et
    İsrail destekçisi, Ukrayna destekçisi, pkk destekçisi, chp, dem destekçisi, misyonerlerin destekçisi, Almanya hak ettiğini buldu. Tebrikler Filistin'in yanın da duran İspanya.
    Cevapla
  • No 64 1 gün önce Şikayet Et
    Bunun suçlusu Almanyanın iç işleri bakanıdır yanlış kararlar verdi .Milli takımının oyuncusu bozkurt hareketi yaptı diye hemen şikayet etti Alman işte huylu uyundan vaz geçermi geçmez ben hep söylerdin yinede söylerim Alman takımını kazanmasını hiç istemezdim herkes bana eleştirirdi varılan sonuç bozkurt hareketi yaptı diye Almanya sen şikayet ettin ama zararlı çıkacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle