Tarihi golle başlayan maçta İtalya fişi ilk yarıda çekti

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu ilk hafta maçında son şampiyon İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti.

GİRİŞ 15.06.2024 23:55 GÜNCELLEME 16.06.2024 00:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu ilk hafta maçında İtalya ile Arnavutluk karşı karşıya geldi. TRT 1'den naklen yayınlanan karşılaşmayı İtalya 2-1 kazandı.

Signal Iduna Park'ta oynanan mücadelenin henüz 23. saniyesinde Arnavutluk, Bajrami'nin golüyle 1-0 öne geçti. İtalyanlar bu gole 10 dakikada sonra cevap verdi ve Bastoni'nin golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı. İtalya'da 16. dakikada Barella sahneye çıktı ve skoru 2-1 yapan golü attı. Mücadelenin geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca İtalya sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Öte yandan Arnavutluk’ta Süper Lig ekiplerinden Sivasspor forması giyen Rey Manaj karşılaşmanın 77’nci dakikasında Armando Broja’nın yerine oyuna dahil olurken, Beşiktaş forması giyen Ernest Muçi ise 87'nci dakikada Nedim Bajrami'nin yerine girdi.

Bu sonucun ardından şampiyonaya 3 puanla başlayan İtalya, lider İspanya'nın gerisinde grupta ikinci sırayı aldı. İlk maçından mağlubiyetle ayrılan Arnavutluk ise averajla Hırvatistan'ın önünde üçünde sırada kaldı. 

Grubun ikinci haftasında 19 Haziran Çarşamba günü Hırvatistan ile Arnavutluk karşı karşıya gelecek. 20 Haziran Perşembe günü de İspanya - İtalya karşılaşması oynanacak.

EN ERKEN GOL REKORU KIRILDI

Aynı zamanda İtalya ile Arnavutluk arasında oynanan karşılaşmada en erken gol rekoru da kırıldı. Karşılaşmanın henüz 23’üncü saniyesinde İtalya savunmasında Dimarco'nun kullandığı taç atışında kısa kalan topun arasına giren Nedim Bajrami, ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçiren golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde atılan en erken gol oldu. Önceki rekor ise EURO 2004’te Rusya ile Yunanistan arasında oynanan karşılaşmanın 68’inci saniyesinde gol atan Rus futbolcu Dmitri Kirichenko’ya aitti.

Avrupa Şampiyonası tarihine geçen golBAJRAMİ'NİN GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

İtalya: 2 - Arnavutluk: 1

Stat: BVB Dortmund

Hakemler: Felix Zwayer, Stefan Lupp, Marco Achmüller (Almanya)

İtalya: Donnarumma, Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco (Dk. 83 Darmian), Jorginho, Barella (Dk. 90+2 Folorunsho), Frattesi, Pellegrini (Dk. 77 Cristante), Chiesa (Dk. 77 Cambiaso), Scamacca (Dk. 83 Retegui)

Arnavutluk: Strakosha, Hysaj, Djimsiti, Arlind Ajeti, Mitaj, Asllani, Ramadani, Bajrami (Dk. 87 Muçi), Asani (Dk. 68 Hoxha), Seferi (Dk. 68 Laçi), Broja (Dk. 77 Manaj)

Goller: Dk. 1 Bajrami (Arnavutluk), Dk. 11 Bastoni, Dk. 16 Barella (İtalya)

Sarı kartlar: Dk. 21 Pellegrini, Dk. 51 Calafiori (İtalya), Dk. 51 Broja, Dk. 75 Hoxha (Arnavutluk)

 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • mert 5 gün önce Şikayet Et
    aslında bu maçı Arnavutluk kazandı !!! italyan oyuncu kalesinde topu koluyla karşıladı penaltı olması gerekirdi kafir hakem gavurlugunu yaptı!!!
    Cevapla
  • Şeyma 5 gün önce Şikayet Et
    İspanya Almanya şimdilik yarı final oynar birde ingiltere Fransa var bu dörtlü arasından çıkar kupa
    Cevapla
  • şampiyon arnavutluk 5 gün önce Şikayet Et
    Arnavutlukda italyada iyi takımlar. Ben tabiki arnavutluğu tutuyordum, önümüzdeki maçlara bakacağız.
    Cevapla