Almanya, EURO 2024'e fırtına gibi başladı! İskoçya'ya gol olup yağdılar

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) açılış maçında ev sahibi Almanya, Allianz Arena'da İskoçya'yı 5-1 mağlup etti.

GİRİŞ 15.06.2024 00:20 GÜNCELLEME 15.06.2024 10:49
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ilk maçında ev sahibi Almanya, İskoçya'yla karşılaştı. Allianz Arena'da oynanan karşılaşmayı Panzerler 5-1 kazandı.

TRT 1'den canlı yayınlanan karşılaşmada Almanya'nın galibiyet gollerini 10. dakikada Florian Wirtz, 19. dakikada Jamal Musiala, 45+1. dakikada penaltıdan Havertz, 68. dakikada Füllkrug ve 90+3. dakikada Emre Can kaydetti. İskoçya'nın tek golünü 87. dakikada Rüdiger kendi kalesine attı. 

İskoçya'da Porteus, 44. dakikada İlkay Gündoğan'a yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 

Bu sonucun ardından turnuvaya farklı galibiyetle başlayan Almanlar, 3 puan alarak A Grubu'nun lideri oldu. İskoçya ise EURO 2024'e mağlubiyetle başlayarak grubun son sırasına geriledi. 

Grubun diğer maçında 15 Haziran Cumartesi günü Macaristan ile İsviçre karşı karşıya gelecek. Almanya ikinci hafta maçında 19 Haziran Çarşamba günü Macaristan'la, İskoçya da aynı gün İsviçre'yle karşılaşacak.

Açılış golü Wirtz'ten

EURO 2024'ün açılış golünü Almanya'dan Florian Wirtz kaydetti.

İskoçya ile yapılan açılış maçının 10. dakikasında ağları havalandıran Bayer Leverkusen'in 21 yaşındaki genç yeteneği, turnuvadaki gol perdesini açan oyuncu oldu.

21 yaş, 42 günlük olan Wirtz, bu golüyle turnuva tarihinde açılış golünü atan ve Almanya adına Avrupa Şampiyonası finallerinde fileleri havalandıran en genç futbolcusu oldu.

En farklı açılış maçı

Almanya, bu yıl 17'ncisi düzenlenen turnuvanın tarihindeki açılış maçlarındaki en farklı galibiyete imza attı.

EURO 2024'ün açılış karşılaşmasında İskoçya'yı 5-1 geçen Almanya, şampiyona tarihindeki en farklı galibiyeti elde etti.

Geride kalan 16 Avrupa Şampiyonası'nda en farklı skor, EURO 2020'de İtalya'nın Türkiye'yi 3-0 yenmesiyle oluşmuştu.

Açılış maçı yine gollü geçti

Futbolseverler, Avrupa Şampiyonası tarihinde 17. açılış maçında da gole tanıklık etti.

Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en önemli futbol organizasyonunda geride kalan 16 açılış müsabakasında takımlar 42 kez fileleri havalandırdı. Müsabakaların 11'inde 2 ve üstü gol atıldı.

Düzenlenen 17. Avrupa Şampiyonası da gollü başladı. Almanya, rakibini 5-1'le geçerek turnuvaların açılış geleneğini bozmadı.

Şampiyona tarihinde gol sesi çıkmayan tek açılış maçı ise EURO 1968'deki İtalya-Sovyetler Birliği mücadelesi oldu.



Almanya: 5 - İskoçya: 1

Stat: Münih Futbol Arena

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt, Andrich (Dk. 46 Gross), Kross (Dk. 80 Emre Can), Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz (Dk. 63 Sane), Havertz (Dk. 63 Füllkrug)

İskoçya: Gunn, Hendry, Porteous, Tierney (Dk. 78 McKenna), Ralston, McTominay, McGregor (Dk. 67 Gilmour), Robertson, McGinn (Dk. 67 McLean), Christie (Dk. 82 Shankland), Adams (Dk. 46 Hanley)

Goller: Dk. 10 Wirtz, Dk. 19 Musiala, Dk. 45+1 Havertz (Penaltıdan), Dk. 68 Füllkrug, Dk. 90+3 Emre Can (Almanya), Dk. 87 Rüdiger (Kendi kalesine) (İskoçya)

Kırmızı kart: Dk. 44 Porteous (İskoçya)

Sarı kartlar: Dk. 31 Andrich, Dk. 62 Tah (Almanya), Dk. 48 Ralston (İskoçya)

EURO 2024 Puan Durumu ve FikstürEURO 2024 Puan Durumu ve Fikstür

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 62
  • Das 6 gün önce Şikayet Et
    Alman takimdan almanlar rahatsiz cok yabanci var alman az diye ama takim vasarili 5 gol atti
    Cevapla
  • Gerçekler 6 gün önce Şikayet Et
    Rezil olmadan bu şampiyonadan çekilmek lazım, yoksa tarihi farklar yiyecek milli takım. Saçma sapan dövmeler yapmakla maçtan sonra gece kulüplerine gitmekle bu iş olmaz. Asya ligine başvuru yapmalı milli takım. Avrupa kupaları zaten önceden lobiler ile belirleniyor, zamanında çingene Yunan'ı bile zorla Avrupa şampiyonu yaptılar sırf sözde medeniyetlerinin temsilcisi olduğu için.
    Cevapla
  • Mert 6 gün önce Şikayet Et
    Acaba Türkiye böyle başlasaydı Alman medyası aynı şekilde yazarmıydı
    Cevapla
  • akın akın 6 gün önce Şikayet Et
    Almanya ırkı yok tüm topçular devşirme biz neden yapmıyoruz bir tek mehmet avrolo vardı kafamız çalışmıyor elin gavuru zamanında topluyor
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Filistin'de binlerce insan ölürken bu hristiyanlarin düzenlediği etkinlik midemi bulandiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle