Dünya Kupası'na damga vuran Adana'lı! 72 yıl sonra çeyrek final sevinci yaşattı
2026 Dünya Kupası’nda teknik direktörlüğünü Türk asıllı Murat Yakın'ın yaptığı İsviçre Milli Takımı, son 16 turunda Kolombiya’yı seri penaltılarla eledi ve ülke futbolunda 72 yıl sonra bir ilki başardı.
2026 Dünya Kupası’nda teknik direktörlüğünü Türk asıllı İsviçreli Murat Yakın'ın yaptığı İsviçre Milli Takımı, büyük bir başarı elde etti.
Aslen Adana'lı olan ancak İsviçre pasaportunu taşıyan Murat Yakın, bu başarısı ile İsviçre'de büyük ses getirdi.
Yakın, 1994-2004 yılları arasında formasını giydiği İsviçre Milli Takımı’nı 2022 ve 2026'da Dünya Kupası, 2024'te Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine taşıdı.
Tam bir turnuva takımı olarak gösterilen İsviçre 1994, 2006, 2014, 2018 ve 2022’de son 16 aşamasına ulaşmasına rağmen rakiplerine üstünlük kuramamıştı.

MURAT YAKIN VE ÖĞRENCİLERİ 72 YIL SONRA ÇEYREK FİNAL SEVİNCİ YAŞATTI
Ancak Murat Yakın ve öğrencileri, 2026 Dünya Kupası'nda şeytanın bacağını kırdı.
Son 16 turunda turnuvanın bu sezonki sürpriz ekibi Kolombiya ile karşılaşan İsviçre, rakibini penaltı atışları sonucunda 4-3 yendi ve 72 yıl sonra ilk kez çeyrek finale yükseldi. İsviçre, çeyrek finalde de son şampiyon Arjantin’in rakibi oldu.
Annesi ve babası Türk olan Yakın, Basel’de dünyaya geldi.
49 milli maçta forma giyen ve 2004 Avrupa Şampiyonası’nda yer alan Yakın, 1998-2000 arası Fenerbahçe’de formasını da giymişti.
Yakın, kariyerinde iki kez İsviçre Ligi şampiyonluğu yaşadığı Basel’de Mısırlı yıldız Mohamed Salah’ı keşfeden isim olmuştu.

-
Ali 1 hafta önce Şikayet EtTÜRK Diyorsunuz, Benim Bildiğim GERÇEK TÜRK Kendi Ülkesinin Milli Takımının Forması için Savaşır, İsviçre'nin, Almanya'nın milli takım formasını giyen bence TÜRKLÜK TEN Çıkmıştır. Yanlış mı.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Coşkun Durmuş 6 gün önce Şikayet EtSenin milli takım antrenörün nereli?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Selim İleri 1 hafta önce Şikayet EtAdamlar Türk, yetişmiş hocanın kıymetini bilirken; Bizimkiler de yıllar sonra, çocukların başına, mandacılığı hortlatarak, elin oğlunu, iş bilmezi getiriyorlar. Şaşırdık mı? hayır!.. Burası Türkiye...Beğen Toplam 8 beğeni
-
Galeri uğur 1 hafta önce Şikayet EtGayet başarılı benim bildiğim yozgatlı ataları ordan göçmüşBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mert 1 hafta önce Şikayet EtYolu Fenerbahçe'den geçen herkes başarılı.Beğen Toplam 4 beğeni
-
İhtiyar 1 hafta önce Şikayet EtKendisi İsviçre li, Türk olmak kanla değil onu içinde duymakla olur, İsviçre milli takımı için oynamış birinden bahsediyoruzBeğen Toplam 11 beğeni