Dünyanın konuştuğu skandal hareket için FIFA'dan çok tartışılacak karar!
Dünya Kupası'nda oynanan Almanya-Curaçao mücadelesine VAR hakemi Shaun Evans'ın yaptığı hareket damga vurmuştu. FIFA, soruşturma başlattığı bu skandal hareket için tartışmalara neden olacak bir karar verdi.
2026 Dünya Kupası E Grubu'nda Almanya ile Curaçao karşılaşmasında görev yapan VAR hakemi Shaun Evans hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili FIFA Disiplin Komitesi bir açıklama yayınladı. FIFA Disiplin Komitesi açıklamasında Shaun Evans hakkında karşılaşma öncesinde hakemlerin ekrana geldiği sırada yaptığı bir hareket nedeniyle başlatılan soruşturmada herhangi bir kural ihlaline dair kanıt bulamadığını belirtti.
'İHLAL BULUNAMADI'
FIFA'nın açıklamasında, "Bağımsız Disiplin Komitesi, video yardımcı hakem Shaun Evans'ı ilgilendiren konuyu inceledikten sonra FIFA Disiplin Kuralları'nın ihlaline dair herhangi bir kanıt bulamadı." ifadelerini kullandı.
İşte o hareket

NE OLMUŞTU?
14 Haziran Pazar günü Almanya-Curaçao maçından önce hakemler tanıtılırken Avustralyalı hakem Shaun Evans, ekrana geldiği sırada beyaz üstünlüğüyle ilişkilendirilen ve ırkçı işaret olarak kabul edilen bir el hareketini yapmakla suçlanmıştı.
FIFA, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet Etköpek köpeği ısırırmı? ne bekliyorsunuz?Beğen Toplam 3 beğeni
-
1071 3 hafta önce Şikayet EtHaçlı fifadan ne bekliyorsunuz bu işareti kimler ne için yapıyor araştırın bakın bozkurt işaretine ceza veren fifaBeğen Toplam 7 beğeni
-
Tuncay Bakan 3 hafta önce Şikayet EtBu i$areti cok iyi biliriz fifa "hep böyleyiz anlarsiniz yaaa" demek istemi$ ve tanitimini yapmi$.!Beğen Toplam 4 beğeni
-
Ali 3 hafta önce Şikayet Etiliminati işaretiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ünal DEMİRKALP 3 hafta önce Şikayet EtBizde o hareketin anlamı farklı o herhalde....Beğen