Messi'ye 1 milyon dolar teklif! "Onu bana ver"

Ummanlı bir vatandaş sosyal medyadan yayınladığı mesajında, Dünya Kupası finalinde Messi'ye giydirilen ve "Bişt" adı verilen Katar'ın geleneksel kıyafeti için 1 milyon dolar teklif etti.

GİRİŞ 21.12.2022 10:45 GÜNCELLEME 21.12.2022 11:08
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı, normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa'yı penaltı atışlarıyla yenen Arjantin kazandı.

Karşılaşmanın sonunda kupayı almak için kürsüye çıkan kaptan Lionel Messi'ye Katar Emiri tarafından giydirilen "Bişt" adlı geleneksel kıyafet dikkat çekti.



ARAP KÜLTÜRÜNÜ TEMSİL EDİYOR

Besht bilinen diğer adıyla (Bişt) aslında genellikle Katar erkeklerinin kullandığı ve Arap kültürünün sembolize edildiği bir kıyafet.



RESMİ GÜNLERDE GİYİLİYOR

Özellikle Körfez ülkelerindeki Arapların tercih ettiği, gri, siyah, kahverengi, beyaz, bej gibi farklı renkleri bulunan bu ince kumaştan üretilen giysi özel ve resmi günlerde sıkça tercih ediliyor.

TARİHE GEÇECEK POZ VERİLDİ

Kupa seremonisinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve FIFA Başkanı Infantino, Messi’ye yöresel bir kıyafet olan bişti giydirdi. Siyah transparan kıyafeti sırtına geçiren Messi daha sonra kupayı alarak arkadaşlarıyla tarihe geçecek pozu verdi.



MESSİ'NİN GİYDİĞİ KIYAFET İÇİN 1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ

Ummanlı bir vatandaş sosyal medyadan yayınladığı mesajında, Dünya Kupası finalinde Messi'ye giydirilen ve "Bişt" adı verilen Katar'ın geleneksel kıyafeti için 1 milyon dolar teklif etti.



Tüm sosyal medya hesaplarından Lionel Messi'yi etiketleyerek bir mesaj gönderen Ahmed Saif Al Barwani adlı kişi, "Arkadaşım Messi, Dünya Kupası'nı kazandığınız için sizi tebrik ederim. Prens Tamim Bin Hamad cömertliğin ve bilgeliğin simgesi olan bu kıyafeti sana giydirdiğinde gözlerim kamaştı. Bana bu kıyafeti vermen için sana bir milyon dolar teklif ediyorum." ifadelerini kulandı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 61
  • Hayri 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke kupa töreninde Messi ye taş işlemeli bir krallık tacı da giydirilseydi. Bu hayatta futbolun kralı o
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlar saçma sapan bir tabloya yahut formaya(Messi'nin kupa aldığı forma kaç paraya satılacak göreceğiz) vs tonlarca para verince gıkınız çıkmaz, bir adam kendi geleneksel kıyafetinin değerini Dünya'ya göstermek isteyince yapılan şu eleştirilere bak.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabın yağı çok gelince orasına burasına sürermiş boşuna dememişler sonradan görme görmedikler
    Cevapla
  • suat 1 yıl önce Şikayet Et
    okadar hasta cocuk var birine yardım et desen 2 gözüyle ağlarlar ama bir bez parçasına milyon dolarlar verirler para adama yakışacak başka bir şey demiyorum
    Cevapla
  • Hüsnü 1 yıl önce Şikayet Et
    Fakirin ihtiyacı zenginin israfı kadardır, şimdi daha iyi idrak edebiliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle