Pele: "Maradona, şu an kesinlikle gülüyordur"

Spor dünyasında dünyaca ünlü birçok isim, Arjantin'in 36 yıl sonra FIFA Dünya Kupası'nı kazanmasında başrolü oynayan Lionel Messi'yi tebrik etti.

Pele: "Maradona, şu an kesinlikle gülüyordur"
Pele: "Maradona, şu an kesinlikle gülüyordur"
GİRİŞ 19.12.2022 17:28 GÜNCELLEME 19.12.2022 18:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Arjantin'in bu tarihi başarısının ardından sosyal medyada birçok ünlü, Messi'den övgüyle bahsetti.

Pele: "Maradona, şu an kesinlikle gülüyordur"

Kariyerinde 3 dünya şampiyonluğu bulunan Pele, "Futbol, kendi büyüleyici hikayesini, her zamanki gibi bu maçla da yazmaya devam etti. Messi, her yönüyle hak ettiği Dünya Kupası'na, ilk kez kavuştu. Tebrikler Arjantin. Diego Maradona, şu an kesinlikle gülüyordur. Arkadaşım Mbappe ise finalde penaltılar dahil dört gol attı. Onu, futbolun geleceği için büyük bir armağan olarak görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo: "Messi'ye yakışır bir veda"

Brezilya Milli Takımı'nın efsane golcülerinden Ronaldo ise "Tarihi rekabete sahne olan Brezilya ile Arjantin arasındaki maçlarda bile Messi'nin varlığı, ayrı bir yer tutuyor. Bu heyecan verici finalde, birçok Brezilyalı ve dünyanın her yerinden insanın, Messi'yi desteklediğini gördüm. Bir Dünya Kupası yıldızı olmasının çok ötesinde, bir çağa kaptanlık yapan dehaya yakışır bir veda. Tebrikler Messi!" ifadelerini kullandı.

İcardi: "Kimse bu kupayı senden daha fazla hak etmiyor"

Galatasaray forması giyen Arjantinli yıldız Mario Icardi ise Messi ile birlikte çekilen fotoğrafını, "Tebrikler Messi, kimse bu kupayı senden daha fazla hak etmiyor. Bunun için uzun süre mücadele ettin ve ödülüne kavuştun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Haydi Arjantin!" mesajıyla paylaştı.

Tenisin ve basketbolun önemli isimlerinden de kutlama mesajları

Bu yıl emekliye ayrılan tenisin efsanelerinden İsviçreli Roger Federer, mesajında Arjantin'in başarısını "Arjantin'in peri masalı. Messi, mükemmelliğin kelime anlamını tekrar tanımladı" görüşlerine yer verdi.

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan İspanyol raket Rafael Nadal da Messi'yi tebrik ederken, eski dünya 1 numarası Büyük Britanyalı tenisçi Andy Murray ise "Futbolu unutun. Messi, tüm zamanların en iyi sporcusu olabilir mi? İnanılmaz birisi." mesajıyla tebriklerini sundu.

NBA yıldızlarından aralarında LeBron James, Trae Young ve Manu Ginobili'nin yer aldığı birçok basketbolcu da Arjantinli yıldıza tebrik mesajı yolladı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • ZaZa 1 yıl önce Şikayet Et
    Pek sanmıyorum be Pele abi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sana şükürler olsun ki beni Müslüman bir aileden dünya da getirdin
    Cevapla
  • Ciddi Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer ölü Arjantinliler de izlemişmidir acaba?
    Cevapla
  • Gazozcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Pele kafayı yemiş. Mezarı keyif yeri sanıyor zavallı.
    Cevapla
  • İsmail72 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi maçı da izlemiştir değil mi her şey futbol değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle