Dünya Kupası zaferi sonrası flaş yorum! "MaraDoha"

İtalyan basını, Arjantin'in Dünya Kupası zaferini manşetlerden gördü.

Dünya Kupası zaferi sonrası flaş yorum! "MaraDoha"
Dünya Kupası zaferi sonrası flaş yorum! "MaraDoha"
GİRİŞ 19.12.2022 13:13 GÜNCELLEME 19.12.2022 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı atışlarında mağlup ederek Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'in bu başarısı, İtalyan basınında geniş şekilde yer aldı.

La Gazzetta dello Sport'un final maçına ilişkin haberinde "İnanılmaz bir maç. Leo (Messi) kariyerinde eksik olan kupayı tamamlayarak Maradona'ya ulaşıyor. Leo kariyerini mükemmel şekilde tamamladı. 36 yıl önce Maradona'nın yaptığı gibi halkına Dünya Şampiyonluğunu getirdi." ifadelerini kullandı.

Fransa'nın teknik direktör Didier Deschamps'ın oyuna gençleri almasıyla 2-0'dan döndüğü, ancak penaltılarda yıkıldığı belirtildi.

Corriere dello Sport gazetesi "MaraDoha" manşetiyle Arjantin'in Katar'da kazandığı Dünya Şampiyonluğunu, Messi'nin Dünya Kupası'nı öptüğü fotoğrafla verdi.

Gazetenin ilk sayfasında, "Messi, Diego gibi. Dünya Kupası, Fransa’yı penaltılarda yenen Arjantin'e" ifadesi kullanıldı.

Haberde, "Çok güzel bir final maçıydı. Deschamps'a Mbappe'nin hat-trick'i yetmedi. Leo, iki gol attı ve tarihe geçti." ifadeleri yer aldı.

Diego Maradona’nın futbolculuğu döneminde uzun yıllar formasını giydiği Napoli’de de Arjantin’in zaferinin kutlandığı belirtilen haberde, Messi’nin Dünya Kupalarında boy gösterdiği 16 yılın ardından zaferini ilan ettiği kaydedildi.

Arjantin'in 36 yıl sonra Katar'daki şampiyonada gelen Dünya Kupası zaferi, İtalya'nın spor basını dışında ulusal gazetelerin manşetlerine de yansıdı.

Corriere della Sera; "Messi, Arjantin'i dünyanın çatısına taşıyor" La Repubblica; "Efsaneler arasında. Arjantin, Fransa'yı penaltılarda yenerek 3. kez Dünya Şampiyonu", La Stampa; "Dünyanın kralı", Il Messaggero gazetesi; "Messi: Dünya O’nun ayakları altında", ANSA haber ajansı, "Arjantin Dünya Şampiyonu, Messi dünyanın çatısında" manşetleriyle Arjantin’in başarısını okuyucularına aktardı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 1
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok ilginç ben kalecileri olsam bozulurdum. Maçın sonunda o karşı karşıya kurtardığı pozisyon . Kurtardığı penaltılar olayı başarıyı sadece messi ye bağlamaları sinir bozucu.
    Cevapla