Messi'ye giydirilen kıyafetin sırrı ortaya çıktı

2022 Dünya Kupası finalinin ardından Arjantin kaptanı Lionel Messi'ye giydirilen geleneksel Katar kıyafetinin anlamı ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.12.2022 10:20 GÜNCELLEME 19.12.2022 10:41
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı, normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa'yı penaltı atışlarıyla yenen Arjantin kazandı.

Karşılaşmanın sonunda kupayı almak için kürsüye çıkan kaptan Lionel Messi'ye Katar Emiri tarafından giydirilen "Bişt" adlı geleneksel kıyafet dikkat çekti.



ARAP KÜLTÜRÜNÜ TEMSİL EDİYOR

Besht bilinen diğer adıyla (Bişt) aslında genellikle Katar erkeklerinin kullandığı ve Arap kültürünün sembolize edildiği bir kıyafet.



RESMİ GÜNLERDE GİYİLİYOR

Özellikle Körfez ülkelerindeki Arapların tercih ettiği, gri, siyah, kahverengi, beyaz, bej gibi farklı renkleri bulunan bu ince kumaştan üretilen giysi özel ve resmi günlerde sıkça tercih ediliyor.

TARİHE GEÇECEK POZ VERİLDİ

Kupa seremonisinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve FIFA Başkanı Infantino, Messi’ye yöresel bir kıyafet olan bişti giydirdi. Siyah transparan kıyafeti sırtına geçiren Messi daha sonra kupayı alarak arkadaşlarıyla tarihe geçecek pozu verdi.

36 YIL SONRA GELEN TARİHİ ZAFER

Katar'da normal süresi 2-2 biten final maçı, uzatmalara gitti. Uzatmalarda Arjantin ve Fransa'nın karşılıklı golleriyle seri penaltı atışlarına uzanan mücadeleyi Tangocular kazandı ve 36 yıl sonra Dünya Kupası'nın sahibi oldu.



LIONEL MESSI’NİN İLK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin, Lionel Messi’nin de yıldızlaştığı mücadelede şampiyonluk sevinci yaşadı. Lionel Messi, kariyerindeki 2’nci Dünya Kupası finalinde ilk şampiyonluğunu kazandı. Messi 2014 yılında Arjantin formasıyla, Almanya’ya karşı final mücadelesinde uzatmalarda 1-0 kaybetmişti. Almanya’da Mario Götze’nin uzatma devrelerinde attığı gol ile kaybeden Arjantin’de Lionel Messi, 2014’te kaybettiği finali Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde telafi etti.



Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 71
  • isminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaibeli bir şampiyonluk. Şike olduğu çok açık.
    Cevapla
  • ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani fransız futbolcular penaltıları bilerek mi kaçırdı diyorsun ???
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş durma fifa ya başvur. Büyük bilgin boşa gitmesin.
    Cevapla
  • Hasan poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu eleştiriyi yapınca ispat etmek zorundasın
    Cevapla
  • Allah Allah 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde sandık ki cami hoca cübbesi
    Cevapla
  • Cemil Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Araplar gene yaptı yapacaklarını
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    adrese teslim kupa
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    emeğe saygın olsun
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar Paganist Avrupalıların tüm mahalle baskına rağmen boyun eğmedi, LGBT'ye engel oldu, geleneklerinden ve dininden taviz vermedi, gelen yabancılar Müslümanları tanısın diye şeffaf camlı Mescidler inşa ettiler, içerideki Bizans artıkları bu yüzden Katar'a nefret kusuyor, İslam sancağı altında 3 kıtaya hükmetmek nasip olmuş bu milleti içerideki Sabetay-Ermeni-Rum kriptoları Pagan Arvrupalılara köle etmek istediği için dinimizden ve kültürümüzden koparıp düşman etmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih altaylar gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle