Dünya Kupası'nda gol kralı belli oldu!

2022 FIFA Dünya Kupası'nı 8 golle tamamlayan Fransız süperstar Kylian Mbappe organizasyonu gol kralı olarak tamamladı.

Dünya Kupası'nda gol kralı belli oldu!
Dünya Kupası'nda gol kralı belli oldu!
GİRİŞ 18.12.2022 21:35 GÜNCELLEME 19.12.2022 09:29
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

2022 Dünya Kupası'nı penaltılarda Arjantin kazandı. 3-3 biten karşılaşmada Arjantin'in 2 golünü Messi, Fransa'nın 3 golünü ise Mbappe attı. Dünya Kupası'nda krallık tacını giyen ise 8 golle Kylian Mbappe oldu.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda devler karşı karşıya geldi. Arjantin ile Fransa'nın kapışmasında kazanan penaltılarda belli oldu.

İLK YARI VE İKİNCİ YARIDA SENARYO BAMBAŞKA

Arjantin, Fransa'yı ilk yarım saatte perişan etti. 36'da skoru 2-0'a getiren Arjantin, son şampiyon Fransa'ya şut bile attırmadı. 23'te penaltıdan Messi perdeyi açtı, 36'da Di Maria skoru 2-0'a getirdi. Fransa, ilk yarıda iki değişiklik birden yapmak zorunda kaldı. Ancak bu hamle sonucu değiştirmedi. Mbappe, 80'de attığı penaltı golüyle Fransa'yı umutlandırdı. 81'de bir kez daha sahneye çıkan Mbappe, maçı uzatmaya gördü.

UZATMALARDA DÜELLOYA GİRDİLER

Arjantin, 108. dakikada Messi'nin attığı golle 3-2 öne geçti. Mbappe, 117'de attığı penaltı golüyle karşılaşmayı penaltılara taşıdı.

ARJANTİN HATA YAPMADI

Penaltı atışlarında kazanan 4-2'lik skorla Arjantin oldu. Tangocular'ın 36 yıllık hasreti Katar'da bitti. Lionel Messi, turnuvayı 'Kral' olarak tamamlayamadı.

KRAL MBAPPE

Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası'nı 7 golle tamamladı. Ancak kral tacını giyemedi. Fransa'nın 23 yaşındaki yıldızı Mbappe, 2022 Dünya Kupası'nı 8 golle bitirdi. 2022 Dünya Kupası'nın gol kralı Mbappe, kupanın kazananı ise Messi oldu.

Mbappe'yi 7 gol atan Messi ile 4'er kez ağları sarsan Olivier Giroud ve Julian Alvarez takip etti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahada neden fransızlar yoktu hepşi devşirme afrikalıları fransa diye sahaya sürmüşler.
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Milli takımının oyuncuları kendi ülkelerinin milli takımını reddetmiş hain Afrikalılar. Kaybetmeleri çok iyi oldu.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Messi'nin gollerinin çoğu penaltıdan. Zaten kral olamazdı.
    Cevapla
  • vatandaş niyazi 1 yıl önce Şikayet Et
    arjantini tebrik ediyorum,kazandığı içinde sevinçliyim
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın okurlar çok sevindim gönülverdiğim takımdır çocukluk yıllarımdan itibaren bu başarıdan dolayı takımımı yürekten tebrikediyorum .Futbol büyük heyecan görmektesiniz iki dakikada maçın gidişatı nasıl değişebilmekte geçmişte çok örneklerine tanık olduk ekranlar başında güzel maç oldu ben final maçıyım dedirtti adeta bizlere Fransa ekibide futbolda ekol olduklarını gösterdiler tebrikediyorum maçı bırakmadılar.Messi kardeşime ayrı bir parantez açıyorum yüreğinden öpüyorum ismini adeta konuşturdu bu maçta takımda yıllar önce skora katkı sunan futbolcu sayısı oldukça fazlaydı dikkatimden kaçmadı bu durum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle