Messi rekorlara doymuyor! Dünya Kupası'nda her alanda lider

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, Dünya Kupası'nda en fazla forma giyen ve süre alan futbolcu olarak tarihe geçti.

Messi rekorlara doymuyor! Dünya Kupası'nda her alanda lider
Messi rekorlara doymuyor! Dünya Kupası'nda her alanda lider
GİRİŞ 18.12.2022 19:11 GÜNCELLEME 18.12.2022 19:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lusail Stadı'nda oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya karşı sahaya çıkan 35 yaşındaki Arjantinli dünya yıldızı Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus'u geride bıraktı.

Arjantinli yıldız, turnuvada aldığı süreyle de yeni rekorun sahibi oldu. Messi, bu alanda 2217 dakikayla rekoru elinde tutan İtalyan Paolo Maldini'yi geçti.

Messi, Dünya Kupası'nda 19 kezle en çok kaptan olarak sahaya çıkan futbolcu konumunda. Arjantinli oyuncuyu 17 maçla Meksikalı Rafa Marquez ve 16 maçla Diego Maradona izliyor.

35 yaşındaki Messi, Dünya Kupası'nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu. Pele, aynı başarıyı dört ayla kaçırmıştı.

Yarı finalde Hırvatistan karşısında 34. dakikada penaltı atışını gole çeviren Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak 11 golle Dünya Kupası'nda en fazla fileleri havalandıran Arjantinli futbolcu unvanını elde etmişti. Messi final mücadelesinde de Fransa ağlarına penaltıdan bir gol bırakarak bu sayıyı 12'ye çıkardı. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 2
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    İstatistik ler messii ama gönüllerde ronaldo tıpkı hacı alex gibi hacı hagi nin artisi uefa kupası messinin dünya kupası ile ronaldoyu geçti ah ronaldo ah sen gönlümüzün 1 cisisin
    Cevapla
  • ömerB 1 yıl önce Şikayet Et
    Her maç penaltıdan gol Bize her yer Cristiano Ronaldo ✋
    Cevapla