Dünya Kupası'nda tarih yazdılar! Fas'ın muhteşem hikayesi sona erdi

2022 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdikleri etkili performansla yarı finale kadar yükselen Fas, Fransa'ya kaybederek turnuvaya veda etti.

GİRİŞ 15.12.2022 00:41 GÜNCELLEME 15.12.2022 10:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

     
Haber 7 Spor Servisi

2022 FIFA Dünya Kupası'nda finalin adı belli oldu. Hırvatistan'ı eleyen Arjantin'le, Fas'ı mağlup eden son şampiyon Fransa, final maçında kozlarını paylaşacak. 

Dünya Kupası birçok sürprize sahne olurken bunların içinde dikkatleri en çok üstüne çeken ise Fas Milli Takımı'nın başarısı oldu. 



Hırvatistan, Belçika ve Kanana ile E Grubu'nda yer alan Fas, 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak grubunu 7 puanla lider tamamladı. Fas grup maçlarında 4 gol atarken kalesinde ise sadece 1 gol gördü. 



Fas Milli Takımı, Dünya Kupası'nın son 16 turunda turnuvanın favori takımlarından gösterilen İspanya'yı penaltılarda eleyerek tarihi bir başarıya imza attı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 



Fas çeyrek final karşılaşmasında da yine Dünya Kupası'nın favori ekiplerinden biri olan Portekiz'le karşı karşıya geldi. Portekiz'in kazanacağına kesin gözüyle bakılırken Fas, yine büyük bir sürpriz yaparak sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetin ardından Fas yarı finale yükselirken İspanya'nın ardından Portekiz'i de turnuvanın dışına itmeyi başardı. 



Yarı final mücadelesinde son şampiyon Fransa ile karşı karşıya gelen Fas'ın tarihi hikayesi bu karşılaşmayla sona erdi. Karşılaşmada etkili bir oyun ortaya koyan Faslı oyuncular Fransa'nın 2 golüne engel olamadı ve Dünya Kupası'na veda etti. 



Oynadığı etkili oyunla birçok futbolseverin takdirini kazanan Fas, Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi olarak tarihe geçti. 17 Aralık Cumartesi günü Hırvatistan'la üçüncülük maçına çıkacak olan Fas, bu karşılaşmadan galip ayrılırsa Türkiye'nin ardından Dünya Kupası'nda en iyi derece alan ikinci Müslüman ülke olacak. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 19
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    fransayida yenselerdi savas cikardi herhalde
    Cevapla
  • Hümmet ÇİFTÇİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki yeni başlıyor.. 3 . lük maçı.
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye yokuz milli olmayan birilerini getirip milli takıma teknik direktör yaparsan iki dk içinde ülkeyi satar işte böyle..... Karun gibi devlet sana develer yükü maaş versin sen çık mahalle maçı gibi futbol oyna...
    Cevapla
  • Bay Burtlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Faslı futbolcular çok fazla üzülmesinler. Bu Dünya Kupası'nda büyük işler başardılar ve sonunda yarı finalde bir Afrika karmasına karşı kıl payı kaybettiler
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    olsun be fas yenildin amma velakin fransızların karşısında o kadar etkili top oynadın son vuruşlarınızı gole çevirseydiniz o fransızları eze eze tarihi skorla evlerine gönderecektiniz ama olmadı. buraya kadar gelmeniz bile çok büyük bir onur ve gurur.bizimkiler sizi görsünlerde ders çıkarsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle