Weghorst'un golleri yetmedi! Arjantin penaltılarla yarı finale uçtu

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Arjantin, 120 dakikası 2-2 biten maçta Hollanda'yı penaltılarda 4-3 yenerek yarı finale yükseldi.

Weghorst'un golleri yetmedi! Arjantin penaltılarla yarı finale uçtu
Weghorst'un golleri yetmedi! Arjantin penaltılarla yarı finale uçtu
GİRİŞ 10.12.2022 01:49 GÜNCELLEME 10.12.2022 09:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin, çeyrek final karşılaşmasında Hollanda’yı normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 biten mücadelede penaltılarda 4-3 mağlup ederek yarı finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.



Lusail Stadı’nda İspanya Futbol Federasyonu’ndan Mateu Lahoz’un düdük çaldığı mücadelede Arjantin ile Hollanda karşı karşıya geldi. Normal süresi beraberlik ile sonuçlanan mücadelede golleri 35’inci dakikada Molina ve 73’üncü dakikada penaltı vuruşundan Lionel Messi kaydederken; Hollanda’nın golleri ise 83’üncü ve 90+11’inci dakikada Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst’dan geldi.



RAKİP HIRVATİSTAN!

Uzatma bölümü de eşitlikle geçen maçta seri penaltı atışlarında rakibi 4-3 mağlup eden Arjantin, yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu. Mücadele 13 Aralık Salı günü oynanacak. 



LIONEL MESSI BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Arjantin’in 2’nci golünü atan Lionel Messi, attığı bu gol ile Dünya Kupası’nda Arjantin forması ile en çok gol atan oyuncu olan Batistuta’yı yakaladı. Dünya Kupası’nda attığı 11 gol ile Lionel Messi, Batistuta ile birlikte birinciliği paylaşıyor. Messi bir sonraki turlarda gol atması durumunda Dünya Kupası’nda en çok gol atan Arjantinli oyuncu olacak.



WOUT WEGHORST’UN GOLLERİ YETMEDİ

Beşiktaş’ın sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Burnley takımından kiraladığı yıldız oyuncu Wout Weghorst, FIFA 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde, Arjantin ile Hollanda’nın karşı karşıya geldiği mücadelede 78’inci dakikada Memphis Depay’ın yerine oyuna dahil oldu.



Weghorst, 83'üncü ve 90+11’inci dakikada Hollanda’yı uzatmalara taşıyan golleri kaydetti fakat bu goller Hollanda'ya yetmedi ve Arjantin seri penaltı atışları sonrası sahadan 4-3 üstün ayrılan taraf oldu. 

2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür



Hollanda: 2 - Arjantin: 2

Stat: Lusail

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Palomar (İspanya)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, De Roon (Dk. 46 Koopmeiners), Frenkie de Jong, Dumfries, Blind (Dk. 64 Luuk de Jong), Gakpo (Dk. 113 Lang), Depay (Dk. 78 Weghorst), Bergwijn (Dk. 46 Berghuis)

Arjantin: Damian Martinez, Romero (Dk. 78 Pezzella), Otamendi, Lisandro Martinez (Dk. 111 Di Maria), De Paul (Dk. 67 Paredes), Molina (Dk. 106 Montiel), Acuna (Dk. 78 Tagliafico), Fernandez, Mac Allister, Messi, Alvarez (Dk. 82 Lautaro Martinez)

Goller: Dk. 35 Molina, Dk. 73 Messi (Penaltıdan) (Arjantin), Dk. 83 ve 90+11 Weghorst (Hollanda)

Kırmızı kart: Dumfries (Maç bitiminde) (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 43 Timber, Dk. 45+2 Weghorst (Yedek kulübesinde), Dk. 76 Depay, Dk. 88 Berghuis, Dk. 90+1 Van Dijk, Dk. 91 Bergwijn (Yedek kulübesinde), Lang (Maç bitiminde) (Hollanda), Dk. 43 Acuna, Dk. 45 Romero, Dk. 76 Lisandro Martinez, Dk. 89 Paredes, Dk. 90+10 Messi, Dk. 90+12 Otamendi, Dk. 109 Montiel, Dk. 112 Pezzella (Arjantin)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi fas turkiye seninle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas alsın Fas.
    Cevapla
  • Carsamba55 1 yıl önce Şikayet Et
    Messi'nin dokunulmazligi var.!Topu bilerek elle kesiyor.Hakem orada sari karti verseydi,Maci kirmizi kart gormeden biteremezdi.Messi topu kaybedince hakem hemen faul veriyor..Sanirim yeni kural bu.!Ayrica Arjantin'e en az 3 tane kirmizi karti veremedi.Hakemle birlikte Hollanda'yi yendiler.Hollanda'nin final oynamasini cok isterdik.Nede olsa bu ulkenin ekmegini yiyoruz..Faslilar gibi yedigimiz ekmege ihanet etmeyiz en azindan..
    Cevapla
  • Muho 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak eden kazandı. Lgbt ciler gitti.
    Cevapla
  • Hazar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda'nın hakkıydı yazık oldu cidden. Ronaldo masadan kolayı kaldırdığından beri Yahudi lobisi onunla uğraşıyor İnşallah kupayı alabilir
    Cevapla
  • Somalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Alacaksa kupayı Fas alsın.
    Cevapla
  • Deli Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi maçı izledin? Uykuluydun herhalde.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo ile hollanda ne alaka hazar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle