İspanya için oynamayı reddetmişti! İspanya'yı devirip zaferi annesiyle kutladı

Hakimi'nin kullandığı penaltıyla İspanya'yı eleyen ve tur biletini alan Fas, turnuva tarihinde çeyrek finale yükselen 4. Afrika takımı oldu. Hakimi, penanka penaltısının ardından tribündeki annesine koştu ve sevincini onunla paylaştı.

İspanya için oynamayı reddetmişti! İspanya'yı devirip zaferi annesiyle kutladı
İspanya için oynamayı reddetmişti! İspanya'yı devirip zaferi annesiyle kutladı
GİRİŞ 07.12.2022 12:59 GÜNCELLEME 07.12.2022 12:59
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

2022 Dünya Kupası son 16 turu maçında Fas, İspanya'yı penaltılarda mağlup ederek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi. 

Penaltı atışlarında Fas'ta topun başına en son geçen isim olan Achraf Hakimi, soğukkanlılıkla Unai Simon'u avlayıp ülkesinin bu tarihi başarıya uzanmasına yardım etti. 

Yıldız oyuncunun hayat hikayesi bu golü daha anlamlı kıldı. 

Faslı bir ailenin İspanya'ya göç etmesinin ardından Madrid'de doğan Hakimi, Real Madrid altyapısında futbola başladı ve genç yaşlarda teklifini reddetiği İspanya Milli Takımı'nı Dünya Kupası'nda yıkan isim oldu.

PSG'nin yıldızı penanka penaltısının ardından tribündeki annesine koştu ve sevincini onunla paylaştı.

"Önceden annem evleri temizlerdi"

Dünya Kupası sevincini annesiyle paylaşan Achraf Hakimi daha önce verdiği bir röportajında sahada ailesi için savaştığını açıklamıştı:

"Önceden annem evleri temizlerdi. Babam da bir sokak satıcısıydı. Geçim mücadelesi veren mütevazı bir aileden geliyorum. Şimdi ise her gün onlar için savaşıyorum. Benim için kendilerini feda ettiler."

Hakimi, panenka penaltısıyla Fas'ın turnuva tarihinde Dünya Kupası çeyrek finaline ulaşan dördüncü Afrika ülkesi olmasını sağladı. 

24 yaşındaki oyuncu 2022 Dünya Kupası'nda şu ana kadar oynanan maçlarda 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Achraf Hakimi ve arkadaşları, 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde 10 Aralık'ta İsviçre'yi eleyen Portekiz ile karşılaşacak.

Achraf Hakimi kimdir?

Doğum tarihi/Yaş: 4 Kas 1998 (24)

Doğum yeri: İspanya / Madrid

Uyruk: Fas

Boy: 1,81 m

Mevki: Sağ Bek

Güncel kulüp: Paris Saint-Germain

Güncel piyasa değeri: 65 milyon Euro

Bu sezonki performansı: 30 maç 5 gol 5 asist (2,442' dakika)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas milli takımını tebrik ediyorum Portekiz maçında başarılar dilerim turnuvanın en klas takımı fas yolun açık olsun gönlümüz seninle
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın ya tiyatroyu adamlar bilerek kaybettiler Çünkü onların dini bayramları geliyor Biraz daha uzaması dini bayramlarını yapamayacaklar dediler En iyisi eğlenelim gidelim dini bayramımızı yapalım tatile çıkalım ondan kutlar da seviniyor asıl konuşacağımı şu Portekiz Kore'ye nasıl 2-0 kaybetti Uruguay elendi Portekiz sitenin Allah'ını yaptı Niye Çünkü Kore'nin de antrenörü bir portekizliydi Portekiz yenilirse onlar devam edecekti ve onu yaptılar o arada da olan Urugay oldu hain Portekiz
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fanta bilerek yendi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Faslı kardeşler lğtfen sokakları yıkıp yakmaktan vaz geçin , haklıyken haksız duruma dşersiniz
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir maç alınca dünyayı fethetmiş havalarına giriyoruz. 8 çeyrek finalistin 7 si bizden değil.
    Cevapla
  • dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda doğan suriyeli bir ailenin çocuğu olan Abdullah Fuat fenerbahçe alt yapısında yetiştikten sonra Türk milli takımından gelen teklifleri reddederek suriye milli takımını tercih etmiştir.2030 Dünya kupası grup maçlarında yenildiğimiz suriye milli takımında kaptan olan Abdullah Fuat şu an ingiltere premier liğinde top koştururken ailesi İstanbulda ikamet etmeğe devam etmektedir. suriyenin bu galibiyetinden sonra İstanbul sokakları suriyeli vatandaşların sevgi gösterileri ile dolup taşmıştır. (Fas'ın Belçika galibiyeti sonrası belçika karışmıştı.)
    Cevapla
  • Fatih Sultan mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    İlkay gündoğan alman milli takımını tercih etti adamları kıskanma
    Cevapla
  • Hilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka İspanya hiristiyan bir ülke ve de Fas mülteci konumunda değil yani ispanya'ya o şekilde bir vefa borcu yok. Ben Fransa'da büyüdüm GS UEFA şampiyonu oldu evet kutladık sevindik çünkü ve onlarin irkciligina karşı daha da artıyor bu sevinç ve hırs. Biz Fransa veyanispanya değiliz ama değil mi, ya da bazılarımız öyle bilemiyorum
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    empati
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde Norveçde kutlama yaptık 2008 Türkiye kazanınca
    Cevapla
  • Kerem b 1 yıl önce Şikayet Et
    İspanya'nın Fransa'ya yaptığını bilemeyecek kadar cahil bir insansın bu verdiğin örnekle Fas'ın yaptıkları bir mi insanlar yıllardır yaşadıkları zulmün bir dışa vurgunu gösterdiler bu olayı yorumlayamayacak kadar tarihi Bilgin de mi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle