Dünya Kupası biter bitmez sökülüp hediye edilecek! Tarihte bir ilk

974 konteynerden oluşan "974 Stadyumu" bu akşam, Brezilya - Güney Kore maçıyla kapılarını futbola kapatıyor. Turnuva sonunda toplam yedi karşılaşmaya ev sahipliği yapmış olacak olan stadyum Dünya Kupası'nın ardından sökülecek.

GİRİŞ 05.12.2022 17:50 GÜNCELLEME 05.12.2022 17:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İlk defa kış mevsiminde ve Ortadoğu’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor. Nefes kesen müsabakaların oynandığı Dünya Kupası'nda ilginç bir stat kararı alındı. Bu dev organizasyonun sonuna Katar'da bulunan stat sökülüp Tunus'a hediye edilecek.

Dünya Kupası tarihinin ilk sökülebilir tesisi olarak tarihe geçen Stat 974, bugün son kez Brezilya-Güney Kore maçına ev sahipliği yapacak

Stadyum Dünya Kupası'nın ardından sökülüp Tunus’un Safakes şehrine inşa edilecek.

Açıldığı zaman ismi Ras Abu Aboud olarak belirlenen stadyumun ismi 974 oldu. 974 rakamı ise Katar ülkesinin telefon kodu olarak biliniyor. Ayrıca stadyumun yapımında 974 adet taşıma konteyneri kullanıldı. Katar'ın stadyum ismine kendi ülke kodunu koyması, Dünya Kupasında ülke tanıtımı için yapılan reklam çalışmalarından biri olduğu düşünülüyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok çok başarılı bir faaliyet.sonsuz teşekkürler KATAR'a
    Cevapla
  • Brkindoha 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırbistan isviçre maçına gittim bu stada.. çok güzel yapmışlar ve turnuva sonrası afrika ülkelerinden birine bağışlanakmış. Turnuva geneli katarı eleştirenlere bakmayın. Bu kadar büyük bir organizasyonu kusursuza yakın ve gelen herkesi memnun ayıracak şekilde çalışmalar yaptı katar.. Metro ve otobüs tamamen ücretsiz. Ülkeye gelenlere otoparatörler ücretsiz sim kart dağıttı. Sınırsız internet ve sms dakika (2022dak ve sms) hergün kültürel aktiviteler eğlenceler vs. Tebrikler Katar
    Cevapla
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Fakirlere ev olarak o konteynırleri
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    katari seviyoruz..
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Keske olimpiyatlarda planlanan harem otobus terminali yerine konsaydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle