Başkan Erdoğan'dan Almanya açıklaması: 'Farklı şeylerle oyalandılar! Fena gittiler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası'na erken veda eden Almanya hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

GİRİŞ 04.12.2022 21:28 GÜNCELLEME 04.12.2022 21:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşmaları" programına katıldı.

Şanlıurfa'da U16 ve U18 maçlarını yönettiğini dile getiren genç, Erdoğan'ın Dünya Kupası'ndaki favorisini öğrenmek istedi. Başkan Erdoğan, Almanya'nın Dünya Kupası'ndan elenmesini çarpıcı bir şekilde yorumladı.

Katar'da açılış maçını izlediğini, vakit bulduğunda televizyondan maçları takip ettiğini anlatan Erdoğan, en büyük sürprizin Almanların elenmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanlar fena gitti, farklı şeylerle oyalandılar, 16'nın dışında kaldılar. 16 belli olduktan sonra ortaya koydukları performansa göre şu daha şanslıdır denilebilir. Görelim ondan sonra da düşüncemizi söyleyelim." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gencin kadın futbol hakemi olduğunu belirtmesi üzerine Erdoğan, "Şanlıurfa'nın maçlarını yönetmiyorsun değil mi?" diye sordu.

Aynı gencin "Şanlıurfaspor'u takip ediyor musunuz" demesi üzerine Erdoğan, "O işime gelmiyor çünkü benim içinde oynadığım takım şu an Şanlıurfa ile çekişiyor. Esenler Erokspor benim 13-14 yaşında top oynadığım mahalle takımımdı." dedi.

Esenler Erokspor ile Şanlıurfaspor'un bir yarış içinde olduğunu, aralarında ciddi puan farkı bulunmadığını belirten Erdoğan, iyi oynayanın kazanmasını diledi.

Dünya Kupası'nda neler yaşanmıştı?

2022 Dünya Kupası E Grubu'nda Almanya'nın, Japonya ile karşılaştığı maç öncesi takımlar poz verirken Alman futbolcuların elleriyle ağızlarını kapatması dikkat çekmişti.

Dünya Kupası'nda LGBT topluluğuna destek vermek isteyen ülkeler arasında yer Almanya'nın FIFA'yı protesto amaçlı böyle bir girişimde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ihsak kardes ilk 10 girecegiz merak etme
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh olsun......
    Cevapla
  • nani 1 yıl önce Şikayet Et
    tc yok bile... ALMANYA 4 dünya samp..
    Cevapla
  • TÜRKIYE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün 11 terörist etkisiz hale getirildi, duyurayım dedim.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'dan başka alternatifleri yok , Türkiye enerji dağıtım merkezi olacaksa , Rusya'dan ithal edilen gazı , AB ve Almanya'ya pahalı tarifeden satalım . Ne zaman ki Türkiye'yi Gümrük Birliğine kabul eder , AB taahhütleri yerine getirilir , O zaman bizde bir güzellik yapar , Doğu Akdeniz gaz'ında makul bir fiyat tarifesi uygularız .
    Cevapla
  • Reis63 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis harikasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle