Japonya'ya turu getiren gol herkesi ikiye böldü!

Dünya Kupası'nda İspanya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başarak Japonya büyük bir sürprize imza atarken, turu getiren gol tüm dünyayı ikiye böldü.

 Japonya'ya turu getiren gol herkesi ikiye böldü!
Japonya'ya turu getiren gol herkesi ikiye böldü!
GİRİŞ 02.12.2022 09:50 GÜNCELLEME 02.12.2022 10:15
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nda E Grubu'nun son maçları nefes kesti. Aynı saatte başlayan Japonya - İspanya ve ve Kosta Rika - Almanya maçlarında tarihi sonuçlar alındı ve 16 turu biletlerinin sahibi son düdüğün ardından belli oldu.

Khalifa Stadyumu'nda oynanan maçta Japonya ile İspanya kozlarını paylaştı. İlk yarıda Alvaro Morata'nın golüyle soyunma odasına 1-0 önde giren İspanyollar, ikinci yarıda Japonya'nın tarihi geri dönüşüne engel olamadı. 48. dakikada Ritsu Doan ile skoru eşitleyen Japonlar, sadece 3 dakika sonra Ao Tanaka'nın golüyle 2-1 üstünlüğü yakaladı.

Mücadelenin kalan bölümlerinde skor avantajını korumayı bilen Japonya, sahadan 2-1 galip ayrıldı ve grup lideri olarak son 16 turuna yükselmesiyle Hırvatistan'ın rakibi oldu. Grubu ikinci sırada tamamlayan İspanya ise aynı turda Fas ile eşleşti.

Grubun diğer maçında maçında Almanya, Kosta Rika'yı 4-2 mağlup etse de organizasyona veda etti.

Japonya'dan herkesi 2'ye bölen gol!

Japonya'nın İspanya karşısında skoru 2-1'e getiren golü büyük tartışma yarattı. Doan'ın ceza saha içinin sağından pasında arka direkte Mitoma'nın son anda içeri çevirdiği topu kale çizgisi önünde tamamlayan Tanaka, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Ancak müsabakanın hakemi Victor Gomes, Mitoma'nın meşin yuvarlağı dışarıdan çevirdiği gerekçesiyle golü iptal etti. Topun dışarıdan çevirilip çevrilmediği kontrol edilirken, izdüşümünün çizgide olduğu görüldü ve hakem, Japonya'nın mucize geri dönüşü imza attığı golü verdi.

İşte o pozisyon:

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    iz düşümü çizgiyi geçmemiş, dolayısıyla top saha içinde, gol de geçerli. ikiye bölünecek ne var bunda
    Cevapla
  • hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar.
    Cevapla
  • Bahtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Topun iz düşümü çizgiyi geçmemiş gol geçerli bilmeyenler yorum yapmasın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Japon işi gol bu olsa gerek....
    Cevapla
  • geçmiş olsun. 1 yıl önce Şikayet Et
    Top çizgiyi geçmiş. Almanlara geçmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle