Meğer topta sensör varmış! Gol kime ait? Adidas tartışmaya son noktayı koydu

Portekiz'in, Uruguay'ı 2-0 yendiği maçta Bruno Fernandes'e yazılan ilk gol tartışma oluşturmuştu. Adidas, maçta kullanılan topta bulunan sensör ve teknoloji sayesinde Ronaldo'nun topa dokunmadığını açıkladı.

GİRİŞ 29.11.2022 17:36 GÜNCELLEME 29.11.2022 17:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Portekiz, Uruguay'ı 2-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

Karşılaşmada atılan ilk gol büyük tartışmalara yol açtı. Bruno Fernandes'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topa kale önünde Ronaldo yükseldi ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Maçta ilk önce golü Ronaldo'ya yazan FIFA, daha sonra kararını değiştirerek Portekizli yıldızın topa temas etmediğini belirledi ve golün adına Bruno Fernandes yazıldı.

Portekiz Futbol Federasyonu'nun Uruguay'a karşı atılan ilk golü Cristiano Ronaldo'nun attığını kanıtlamak için FIFA'ya başvuru yapacağı belirtildi.

Adidas son noktayı koydu!

Adidas, Dünya Kupası'nda kullanılan Adidas Al Rihla topunda bulunan sensör ve teknoloji sayesinde Cristiano Ronaldo'nun top ile hiçbir teması olmadığını doğruladı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • filistina yardim 1 yıl önce Şikayet Et
    yahudi teknolojisi batsin
    Cevapla
  • Hassas kıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani o teknoloji Ronaldo'nun saç teline değecek topu hissedecek kadar hassas değildir belki Ronaldo topa degmediyse top Ronaldo'nun saç teline degmisse siz yinede ronaldoya yazın golü kıllık yapmayın
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Topun teknolojisi güzel olmuş tebrikler. Ancaak o kadar ulkkenin yapamadığını adidas yapmış bile. Topu gökkuşağı ile boyamış... LGBT+propagandasını bizde böyle yapariz demiş gavur...
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam göl Brunonun ama Ronaldo havalanmasaydı bu top gole gitmez di!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adam gol sonrası direk şutu çeken arkadaşına koştu sarıldı gol sevıncini yaşadı ben attım demedi ki .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle